Baklava

Astazi venim in casele voastre cu un desert inspirat de cultura orientala, unul dintre cele mai renumite deserturi in cofetariile turcesti de prestigiu si nu numai, care a fascinat numeroase persoane. Puteti folosi aceasta reteta pentru a va surprinde musafirii, dar si familia.
 

TIMP DE PREGĂTIRE20 minute
TIMP DE PREPARARE25 minute
TIMP TOTAL45 minute

 

 

 400 gr foi de placinta
 400 gr miez de nunca
 150 gr fistic
 250 gr unt
 300 gr zahar
 zeama de la o lamaie
 400 ml apa
 50 gr miere
 scortisoara macinata

 

 

Pasul 1 - Preincalzirea cuptorului
 

Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius.


Pasul 2 - Pregatirea foilor pentru Baklava
 

Foile fragede de placinta se decongeleaza la temperatura camerei.


Pasul 3 - Pregatire umplutura
 

Dati la blender cantitatea de nuca pana se obtine o pudra fina.


Pasul 4 - Pregatire baklava
 

Intre timp se ia o tava de copt pe care o ungeti cu unt topit in care s-a adaugat zahar si scortisoara. Se adauga o foaie care se unge cu unt, dupa care alte 3 foi, o cantitate generoasa de miez de nuca, alte 3 foi unse cu unt si din nou miez de nuca. Se “inchide” prajitura cu foile ramase, se taie sub forma dorita si se da la cuptor pentru aproximativ 40 minute.


Pasul 5 - Pregatire sirop
 

Cat se coace prajitura pregatiti siropul.
Intr-o cratita amestecati apa, cu zaharul, mierea si zeama stoarsa de la lamaie. Omogenizati pana cand zaharul este dizolvat complet si lasati la foc mic pana cand siropul incepe a se forma. Ulterior se da la racit iar cand este complet racit se adauga peste prajitura.
Presarati nuca sau fistic maruntit pe deasupra.

Pofta buna!

Comentarii

Articole similare

Baklava
Baklava
Astazi venim in casele voastre cu un desert inspirat de cultura orientala, unul dintre cele mai renumite deserturi in cofetariile turcesti de prestigiu si nu numai, care a fascinat numeroase...