Astazi venim in casele voastre cu un desert inspirat de cultura orientala, unul dintre cele mai renumite deserturi in cofetariile turcesti de prestigiu si nu numai, care a fascinat numeroase persoane. Puteti folosi aceasta reteta pentru a va surprinde musafirii, dar si familia.
TIMP DE PREPARARE25 minute
TIMP TOTAL45 minute
400 gr foi de placinta
400 gr miez de nunca
150 gr fistic
250 gr unt
300 gr zahar
zeama de la o lamaie
400 ml apa
50 gr miere
scortisoara macinata
Pasul 1 - Preincalzirea cuptorului
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius.
Pasul 2 - Pregatirea foilor pentru Baklava
Foile fragede de placinta se decongeleaza la temperatura camerei.
Pasul 3 - Pregatire umplutura
Dati la blender cantitatea de nuca pana se obtine o pudra fina.
Pasul 4 - Pregatire baklava
Intre timp se ia o tava de copt pe care o ungeti cu unt topit in care s-a adaugat zahar si scortisoara. Se adauga o foaie care se unge cu unt, dupa care alte 3 foi, o cantitate generoasa de miez de nuca, alte 3 foi unse cu unt si din nou miez de nuca. Se “inchide” prajitura cu foile ramase, se taie sub forma dorita si se da la cuptor pentru aproximativ 40 minute.
Pasul 5 - Pregatire sirop
Cat se coace prajitura pregatiti siropul.
Intr-o cratita amestecati apa, cu zaharul, mierea si zeama stoarsa de la lamaie. Omogenizati pana cand zaharul este dizolvat complet si lasati la foc mic pana cand siropul incepe a se forma. Ulterior se da la racit iar cand este complet racit se adauga peste prajitura.
Presarati nuca sau fistic maruntit pe deasupra.
Pofta buna!
Comentarii