Baba Ganoush mâncare libaneza este cremoasa și este insotita de o aroma irezistibila de vinete coapte. Este foarte versatila, ca și hummusul, de altfel. Conține doar 4 ingrediente și este foarte ușor de preparat.
TIMP DE PREPARARE45 minute
TIMP TOTAL50 minute
vanata mare
¼ pahar tahini
4 lingură(i) zeama de lamaie
2 catei de usturoi
¼ linguriță(e) sare
ulei de masline, patrunjel si rodie pentru servire
Pasul 1 – Pregătește cuptorul
Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius si o tava de copt.
Pasul 2 – Pregătește vinetele pentru Baba Ganoush mâncare libaneza
Infasoara vinetele în folie de aluminiu și coace-le în cuptor timp de circa 60 de minute, pana ca se inmoaie bine. Desfaci apoi vinetele și le lași să se răcească timp de 10 minute.
Când s-au racit, decojeste vinetele și îndepărtează partea de sus. Păstrează doar carnea vinetelor.
Pasul 3 – Prepara pasta de Baba Ganoush
Pune carnea de vinete într-un blender. Asauga sucul de lamaie, tahini, cateii de usturoi și sarea. Amesteca timp de 1 minut pana când obții o pasta fina și cremoasa.
În mod alternativ, poți amesteca prima data sucul de lamaie, tahini și usturoiul, după care sa adaugi vinetele. Este în regulă oricum.
Pasul 4 – Servire Baba Ganoush mâncare libaneza
Garniseste cu patrunjel și ulei de măsline, dacă preferi așa. Servește cu lipie, legume, pâine crocanta sau biscuiți.
Pofta buna!
Comentarii