Aripioare de pui marinate la cuptor

Aceste aripioare la cuptor sunt crocante, delicioase si usor de adaptat dupa gustul tau. Poti adapta reteta de aripioare la cuptor si sa mixezi orice condimente iti plac. Insa nu renunta la ingredientul surpriza al acestei retete, praful de copt. Acesta face ca aripioarele sa fie crocante si absolut delicioase.

Ai nevoie de:
600 g aripioare de pui
2 lg praf de copt
3 lg sos de soia
2 lgt de zahar brun
2 lgt de miere
1 lgt de seminte de susan
2 lgt de fulgi de chili
Sare si piper dupa gust
Patrunjel pentru decor
Sos sweet chilli

Mod de preparare:
Spala aripioarele si tapoteaza-le cu un servet de hartie pentru a indeparta surplusul de apa, apoi asaza-le intr-un bol si adauga praful de copt si sare dupa gust. Amesteca bine pana cand sunt absorbite foarte bine praful de copt si sarea, apoi asaza aripioarele in tava pentru cuptor tapetata cu hartie de copt si baga tava in cuptorul preincalzit la 200° C.
Dupa aproximativ 15-20 de minute, intoarce aripioarele si mai lasa-le la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute.
Cand aripioarele sunt usor patrunse de furculita si frumos rumenite, incinge o tigaie in care adauga sosul de soia, zaharul si mierea. Dupa ce omogenizezi acest sos, adauga si semintele de susan si fulgii de chili. Apoi vine randul aripioarelor sa fie tavelite prin sosul obtinut, cat timp se mai gatesc putin pe foc.
Scoate aripioarele si presara frunze tocate de patrunjel si serveste-le cu un sos sweet chili sau orice garnitura preferi.
 

Comentarii

Articole similare

Aripioare de conopidă
Aripioare de conopidă
Această rețetă de Aripioare de conopidă va fi noua vedetă vegană de la petrecerile și întâlnirile cu prietenii tăi sau de la masa de seară. Este un aperitiv vegan excepțional! Poate nu ești mare fan...