Gospodinele nu se dau în lături nici în această toamnă în a-și pune talentele la treabă. Iar unul dintre cele mai iscusite este cel de a prepara niste ardei dulci-acrișori, cu un strop de picant, care vor fi un adevărat deliciu pentru toți pasionații.Ardeii iuți murați cu miere sunt ușor de preparat și se pot conserva extrem de facil peste iarnă și nu numai. Iată ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară.
TIMP DE PREPARARE10 minute
TIMP TOTAL40 minute
1 kg ardei iuți bulgărești
500 gr miere de albine
500 ml oțet alimentar de 9 grade
500 ml apă
80 gr sare mare pentru murături
Pasul 1 - Pregătirea ardeilor
Ardeii se spală bine, de cât mai multe ori cu putință (maxim 3 spălări sunt suficiente), până v-ați asigurat că ați eliminați toate impuritățile. Ulterior se curăță de cotor și respectiv de semințe. Se taie juliene, fie pe lung, fie pe lat, după propriul plac.
Pasul 2 - Pregătirea borcanelor
În borcanele sterilizate se adaugă ardeii tăiați fără sâmburi.
Pasul 3 - Pregătirea siropului
Se pune o cratita pe foc în care se vor adăuga cele necesare pregătirii siropului - mierea (puteti inlocui cu zahar), apa, sarea, oțetul. Se lasă la fiert pe foc mic, omogenizând periodic până ce sarea se dizolvă și până ce mierea se topește. Daca inlocuiti mierea cu zaharul, acesta trebuie sa se topeasca. Atunci când amestecul dă în clocot, cratita se dă deoparte și se toarnă în borcane, cât cuprinde, peste ardei. Borcanele se sigilează bine și se lasă la răcit la temperatura camerei. Ulterior pot fi conservați la rece.
Pot fi serviți alături de preparate din carne, antreuri etc. Garantăm că gustul acestora nu vă va dezamăgi!
Poftă bună!
Comentarii