Ardei copți pentru iarnă

Iarna nu-i ca vara! Iar dacă-ți așterni vara “patul” bine, o să dormi bine și la iarnă. Cu alte cuvinte, dacă ești fan al ardeilor sau a gogoșarilor copți care merg excelent pe post de acritură la majoritatea preparatelor, cu siguranță îți va prinde mai mult decât excelent să ai niște borcane puse la dos de veghe pentru vremurile ce vor urma. Iată cât e de simplu să le pregătești și tu!

Pasul 1 - Pregatire cuptorului
 

Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius.


Pasul 2 - Coacerea ardeilor
 

Ardeii se spala si se taie in fasii de dimensiuni mai mari (in 3-4, in functie de preferinte si de marimea ardeilor). Se intind in tava de cuptor si se pun la copt pentru aproximativ 25 minute. Cand ardeii sunt copti, se scot din cuptor, se acopera si se lasa putin la inabusit, dupa care se curata.


Pasul 3 - Pregatirea “siropului”
 

Se ia o cratita și se pune pe foc, în care se adaugă oțetul, sarea și zahărul. Între timp se pun ardeii în borcane sterilizate. Când sarea și zahărul s-au dizolvat, se toarnă lichidul peste ardei, până la nivel.


Pasul 4 - Sterilizarea borcanelor
 

Pentru o rezistență și mai îndelungată, puteți steriliza borcanele cu ardei prin fierbere.
Ulterior le puteți servi oricând și oricum, după bunul plac, alături de preparate din carne, cartofi, orez etc.

Poftă bună!

Comentarii

Articole similare

Ardei copți pentru iarnă
Ardei copți pentru iarnă
Iarna nu-i ca vara! Iar dacă-ți așterni vara “patul” bine, o să dormi bine și la iarnă. Cu alte cuvinte, dacă ești fan al ardeilor sau a gogoșarilor copți care merg excelent pe post de acritură la...
Tocanita de ardei copti
Tocanita de ardei copti
Ardeii copti fac o adevarata senzatie in sezonul cald, dar si in cel rece, serviti drept garnitura la o serie de preparate traditionale si/sau din carne. Pe cat sunt de gustosi si sanatosi, pe atat...