Humus clasic libanez

Humus clasic libanez
Humusul este un preparat libanez foarte cunoscut si apreciat pentru aroma bogata si pentru ca este gustos si in acelasi timp sanatos. Un castron de humus poate fi un aperitiv apreciat de invitatii tai la masa dar in acelasi timp il poti prepara si lua la pachet atunci cand esti pe fuga sau pleci la un picnic pe malul lacului. Poti adapta reteta dupa gustul tau si il poti servi pe lipie sau cu legumele tale preferate. Acest preparat este o sursa importanta de proteina asa ca iti recomandam sa il gatesti ori de cate ori ti-e pofta de ceva deosebit dar usor de pregatit. Pentru ca da, este foarte usor sa cumperi humus la cutie de la magazin dar vei fi surprinsa de cat de usor este sa il prepari chiar acasa. Si chiar poate deveni acel preparat care te salveaza la nevoie, daca ai mereu ingredientele in casa.

Ai nevoie de:
1 conserva de naut
2 lg pasta de tahini 
1-2 catei de usturoi
1 lamaie
3-4 lg de ulei de masline
Sare

Cum se prepara:
Scurge nautul din conserva dar ai grija sa pastrezi din sucul lui, si clateste putin boabele. Adauga in blender sau in robotul de bucatarie nautul, pasta de tahini, usturoiul presat, uleiul de masline, sarea si mixeaza totul pana devine o pasta fina. Gusta humusul si adauga zeama de lamaie dupa gust. Mai adauga sare daca este nevoie sau putin din sucul din conserva daca iti doresti o consistenta putin mai moale. Scoate humusul intr-un bol, orneaza-l cu putin ulei de masline si optional poti adauga busuioc/patrunjel sau presara putina boia dulce pe deasupra. Serveste-l cu lipie sau biscuiti sarati. Pofta buna!


 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!