TIMP DE PREPARARE 5 minute
TIMP TOTAL 10 minute
½ cana tahini
¼ cana ulei de masline extravirgin
2 catei de usturoi pisati
500 gr naut scurs (la conserva)
¼ cana suc de lamaie
½ cana apa
½ linguriță(e) sare
pentru servire: paprika, ulei de masline, patunjel proaspat tocat
Pasul 1 - Preparati pasta de tahini cu ulei de masline
Amestecati tahini cu uleiul de masline. Intr-un blender puneti tahini si ulei de masline. Mixati pana cand obtineti o pasta fina. Acest lucru va face ca tahini sa se amestece mai bine in naut.
Pasul 2 - Preparati hummus la blender
Adaugati restul de ingrediente, pana cand obtineti o pasta fina. Apoi adaugati usturoi, naut, suc de lamaie, o jumatate de cana de apa si o jumatate de lingurita de sare. Mixati bine. Cu cat veti folosi blenderul mai mult pentru a mixa pasta, cu atat hummusul va fi mai fin. Adaugati sare sau suc de lamaie, dupa gust.
Daca nu folositi naut din conserva si optati pentru naut boabe uscate, puneti-le in apa rece timp de cel putin 5 ore, inainte de a le fierbe intr-o oala.
Pasul 3 - Servire Hummus - reteta simpla
Distribuiti hummusul in farfuriile sau pe platoul de servire, iar deasupra turnati ulei de masline. Garnisiti cu paprika, nuci de pin sau patrunjel proaspat tocat. Serviti cu biscuiti, legume crude (morcovi, telina etc) cu lipie sau cu paine prajita.
Dupa ce ati pregatit humusul, il puteti pastra intr-un recipient etans la frigider, timp de 5 zile sau la congelator, pana la o luna de zile.
Pofta buna!