TIMP DE PREPARARE 20 minute
TIMP TOTAL 35 minute
1 lingură(i) ulei
400 gr muschi de porc, portionat in 12 felii
2 cepe, taiate marunt
2 ardei rosii, fara seminte, taiati fin
2 linguriță(e) boia dulce de ardei/ paprika
1 lingură(i) seminte de chimen
400 gr pasta de tomate
200 gr orez basmati
4 lingură(i) smantana
patrunjel tocat
Pasul 1 - Gatesti carnea pentru Gulas cu paprika si porc
Intr-o tigaie adanca pui jumatate din uleiul pregatit, la foc mare. Cand incepe sa sfaraie, adaugi carnea de porc si gatesti timp de 1-2 minute, pana cand se patrunde putin. Iei apoi de pe foc si lasi carnea deoparte.
Pasul 2 - Prepari sosul pentru gulas si orezul
Pui din nou tigaia pe foc, adaugi uleiul ramas, reduci focul la mediu, adaugi ceapa si ardeii. Prajesti timp de 8 - 10 minute, amestecand ocazional, pana cand ingredientele se inmoaie. Adaugi condimentele si fierbi inca 2 minute, amestecand din cand in cand.
Adaugi rosiile, 400 ml de apa fiarta, sare si zahar. Lasi sa fiarba, dupa care scazi intensitatea focului si fierbi timp de circa 15 minute. Amesteci ocazional, pana cand sosul scade si devine suficient de gros. Intre timp, gatesti si orezul, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Pasul 3 - Finalizezi gulasul
Amesteci patrunjelul tocat cu sosul si cu carnea de porc. Reincalzesti carnea de porc timp de 1 minut, condimentezi dupa gust si iei de pe foc.
Pasul 4 - Servire Gulas cu paprika si porc
Servesti gulasul cu oraz, cu o portie sanatoasa de smantana si cateva frunze de patrunjel.
Pofta buna!