Gogosi cu cascaval

Gogosi cu cascaval
La micul dejun sau la cina, gustare intre mese sau desert rapid de servit atunci cand iti vin musafirii in vizita si n-ai prea mult timp liber sa le pregatesti ceva bun, gogosile cu cascaval iti pot veni in ajutor si sa-ti salveze momentul. Le poti servi ca atare, drept gustare sarata, dar le poti transforma si intr-un desert dulce. Cum? Afli parcurgand pas cu pas reteta noastra.
 
TIMP DE PREGĂTIRE20 minute
TIMP DE PREPARARE20 minute
TIMP TOTAL40 minute

 

 

 500 gr faina
 350 ml lapte
 5 gr drojdie uscata
 ½ linguriță(e) sare
 3 oua
 2 linguriță(e) ulei
 250 gr cascaval ras
 150 gr branza dulce
 50 gr zahar pudra pentru pudrat
 ulei pentru prajit

 

 

Pasul 1 - Pregatirea aluatului
 

Drojdia se transfera intr-un bol si se presara un praf de sare si unul de zahar peste aceasta. Se adauga apa calda si se omogenizeaza intregul amestec. Se adauga si uleiul, laptele cald si faina cernuta cat cuprinde. Se omogenizeaza dupa puteri dupa care se framanta cu mainile, se acopera si se da deoparte aproximativ 30 minute la crescut.


Pasul 2 - Pregatirea gogosilor
 

Blatul de lucru se pudraza cu faina, iar dupa ce aluatul a crescut se iau bucati mici de aluat si se ruleaza cu sucitorul. Cu ajutorul unui pahar se da forma rotunda, iar pe jumatate din “rotitele” obtinute se adauga felii/cubulete de cascaval. Celelalte jumatati se pun deasupra si se muleaza in maini pana cand se formeaza gogosi rotunde sau ovale.


Pasul 3 - Prajirea gogosilor
 

Se ia o cratita in care se pune ulei generos. Se incinge uleiul si se adauga gogosile, cat incap. Se prajesc pana cand capata o culoare aurie si se scot pe o farfurie sau un platou deasupra caruia s-au pus cateva servetele care sa absoarba excesul de ulei.
Se pudreaza cu zahar sau se consuma ca atare.
Pofta buna!

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!