Gogoșari cu miere, în sos de muștar

Gogoșari cu miere, în sos de muștar
Murați, copți la oțet și nu numai, gogoșarii sunt un adevărat deliciu și o completare dulce-acrișoară pentru preparatele de zi cu zi. Iar dacă îți dorești o abordare unică cu care să-ți impresionezi familia, prietenii sau musafirii care-ți vin în vizită, niște gogoșari cu miere și cu sos de muștar s-ar puutea să fie o alegere nemaipomenită. Sunt ușor de pregătit și au un gust unic, o aromă inconfundabilă.
 
TIMP DE PREGĂTIRE40 minute
TIMP DE PREPARARE40 minute
TIMP TOTAL1 oră 20 minute

 

 

 3 kg gogoșari
 250 gr miere de albine
 200 ml ulei de măsline
 250 ml oțet de 9 grade
 500 gr muștar
 60 gr sare
 2 frunze de dafin
 1 hrean

 

 

Pasul 1 - Pregătirea legumelor
 

Gogoșarii și hreanul se curățăși se spală. Se taie feliute și se dau deoparte (se folosesc la pasul 4).


Pasul 2 - Pregătirea sosului
 

Se ia o cratita care se punepe foc și în care se adaugă apă, muștar, oțet, sare, ulei și frunzele de dafin. Se lasă la foc mic timp de aproximativ un sfert de oră, omogenizând din când în când pentru a se întrepătrunde toate aromele.


Pasul 3 - Pregătirea borcanelor
 

Borcanele se așează cu capacele alăturate într-o tavăși se dau la cuptor timp de aproximativ 45 minute pentru sterilizare. Ulterior se scot și se folosesc pentru conservarea gogoșarilor.


Pasul 4 - Pregătirea gogoșarilor în sos
 

În apa fiartă se adaugă hreanul și feliile de gogoșar. Se fierb aproximativ 3 minute, cât să se înmoaie puțin. Ulterior se transferă în borcane. Se împăturesc în pături și se lasă la temperatura camerei cîteva zile până se răcesc sau se fierb aproximativ o oră pentru a se conserva un termen cât mai lung.

Poftă bună!

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!