Gasca glazurata cu miere si cartofi confiati

Gasca glazurata cu miere si cartofi confiati
Daca vrei ca anul acesta sa inlocuiesti porcul de Craciun sau sa adaugi un element exotic in meniul mesei pentru Craciun, alege Gasca glazurata cu miere si cartofi confiati.
 
TIMP DE PREGĂTIRE 30 minute
TIMP DE PREPARARE 3 ore 30 minute
TIMP TOTAL 4 ore

 

 

 5 kg gasca pregatita pentru copt la cuptor
 1 capatana de usturoi
 3 cepe mici
 rozmarin proaspat
 1 portocala
 2 lingură(i) ulei de floarea soarelui
 5 ½ kg cartofi, decojiti si feliati
 legatura de patrunjel

Pentru glazura
 3 lingură(i) de miere
 ¼ linguriță(e) scortisoara
 ¼ linguriță(e) cuisoare pisate

 

 

Pasul 1- Pregatesti cuptorul si prepari glazura pentru Gasca glazurata cu miere si cartofi confiati
 

Incalzesti cuptorul la 200 grade Celsius, modul cu ventilatie. Pentru a prepara glazura, amesteci mierea cu condimentele si piperul. Apoi, dai deoparte.


Pasul 2 - Pregatesti pasarea pentru reteta Gasca glazurata cu miere si cartofi confiati
 

Indepartezi toata grasimea din interiorul gastii si, folosind varful unui cutit mic, perforezi usor pielea, cu atentie spre zona de sub aripi si in jurul membrelor. Asezi gasca in chiuveta curata si torni peste ea incet un ibric cu apa clocotita. Repeti procedura de cateva ori (cu cat faci mai mult aceste lucru, cu atat mai bine). Ideea este ca pielea sa se stranga si sa devina usor neteda. Lasi apoi gasca sa se raceasca si o tapetezi cu un prosop din hartie.


Pasul 3 - Dai gasca la cuptor
 

Condimentezi interiorul gastii si o umpli cu ceapa, usturoi, rozmarin si portocala. Freci gasca peste tot cu ulei si o condimentezi generos cu sare. O asezi apoi pe un suport din sarma, pe o tava larga si o acoperi cu o bucata mare de folie. O dai la cuptor timp de o ora si jumatate.
Cand este gata, o scoti din cuptor, dai deoparte folia si folosesti manusi de cuptor pentru a ridica suportul cu tot cu gasca din tava in care ai prajit-o. Torni intr-un castron toata grasimea care s-a lasat si o dai deoparte.


Pasul 4 - Coci gasca alaturi de cartofi
 

In tava de roasting, intinzi cartofii. Condimentezi cu sare si amesteci putina grasime. Pui din nou gasca in tava, deasupra cartofilor, o acoperi cu folie si dai la roasting timp de o ora.
Indepartezi apoi folia, ungi gasca peste tot cu glazura de miere si o dai din nou la cuptor pentru inca 15 minute. Tranferi gasca pe un platou mare pentru a se odihni si nu o acoperi. O lasi intr-un loc cald, timp de 30 de minute.
Incet, indepartezi grasimea din cartofi. Introduci cartofii in cuptor pana cand devin aurii si crocanti.


Pasul 5 - Servire Gasca glazurata cu miere si cartofi confiati
 

Inainte de servire, adaugi patrunjelul si usturoiul tocat la cartofi. Sectionezi gasca direct la masa si servesti impreuna cu cartofi.

Pofta buna!

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!