Fasole verde sote cu usturoi

O garnitura delicioasa, super repede de pregatit si usor – fasole verde cu usturoi sotata la tigaie.  O poti pregati atat din pastai proaspete cat si congelate, in functie de preferinte si de sezon. De asemenea, aceasta garnitura merge foarte bine intr-o multime de combinatii dar o poti manca si fara sa mai adaugi carne sau alte preparate alaturi. Mai ales atunci cand vrei sa reduci consumul de calorii sau pentru o cina usoara de vara. 

Ce ai nevoie:

500 g fasole verde frageda (proaspata sau congelata)
1 lingură de ulei de masline
3-4 catei de usturoi 
sare si piper
20 g unt
Zeama de lamaie (1/4 lamaie)
Optional parmezan ras 

Cum se prepara:

Daca folosesti pastai congelate, nu trebuie sa le decongelezi inainte de a le gati. Asaza-le direct in tigaie, de preferat una cu pereti mai inalti stil wok pentru a avea spatiu de desfasurare. In uleiul de masline incins, pune pastele de fasole si apoi, chiar de la inceput pune si unutul si o cescuta de apa si lasa fasolea sa fiarba la foc mediu, fara capac.
Din cand in cand amesteca cu grija sau intoarce pastaile cu un cleste. Timpul de gatire este de maximum 15 minute asa ca este important ca acestea sa ramana usor crocante si sa isi pastreze culoarea. Fara sa mai adaugi apa in tigaie, spre final adauga sare si piper. Cand sunt gata pastaile, stinge focul si trage tigaia deoparte. Adauga 3-4 catei de usturoi presat si apoi stropeste fasolea cu putina zeama de lamaie. Poti sa presari putin parmezan ras pe deasupra pentru un plus de aroma
 

Comentarii

Articole similare

Buchete de fasole verde
Buchete de fasole verde
Păstăi suple de fasole verde, gătite la abur și apoi în cuptor. O aromă deosebită pentru că sunt învelite în bacon și imbaiate într-un sos savuros. Rețeta devine perfectă dacă lași buchetele la...
Fasole verde sote cu usturoi
Fasole verde sote cu usturoi
O garnitura delicioasa, super repede de pregatit si usor – fasole verde cu usturoi sotata la tigaie. O poti pregati atat din pastai proaspete cat si congelate, in functie de preferinte si de sezon....
Nachos din ardei gras
Nachos din ardei gras
Iata un alt fel de nachos. Sunt formati din ardei gras, cu o umplutura de carne tocata si fasole neagra/ maro, cu branza presarata deasupra. Un gust de neratat. TIMP DE PREGĂTIRE 15 minute TIMP...
Tortellini cu ciuperci
Tortellini cu ciuperci
Daca esti inspirata deseori de bucataria italiana si mai presus de toate, daca-ti doresti sa adopti un stil alimentar sanatos, aceste tortellini cu ciuperci sunt cea mai potrivita alegere. Le poti...
Movile de vinete cu orez
Movile de vinete cu orez
Movile de vinete cu orez este unul din cele mai simple și hrănitoare preparate din sezonul de toamnă. Are gust bun, dar și o estetică originală, pe care poți îndrăzni să o prezinți musafirilor. ...
Ciuperci cu branza si nuci
Ciuperci cu branza si nuci
Aceste ciuperci cu branza se pot gati la aragaz, cuptor sau la grill si au un ingredient surpriza: nucile. Sunt exceptionale cand vrei sa-ti impresionezi invitatii cu un platou frumos aranjat, pentru...