Friptura de porc cu sos de mere

Friptura de porc cu sos de mere
Friptura de porc cu sos de mere este o reteta sofisticata pe care iti propunem sa o testezi pentru meniul de sarbatoare a Craciunului. Sosul de mere ofera un gust deosebit carnii de porc.
 
TIMP DE PREGĂTIRE 30 minute
TIMP DE PREPARARE 2 ore
TIMP TOTAL 2 ore 30 minute

 

 

 1 ½ lingură(i) ulei masline
 1 ceapa, taiata fin
 4 catei usturoi zdrobiti
 ½ linguriță(e) chilli
 70 gr firimituri paine/ pesmet
 1 lingură(i) rozmarin maruntit
 1 lingură(i) cimbru
 ⅓ lingură(i) patrunjel
 2 lingură(i) nuci de pin
 2 kg cotlete porc/ muschi porc
 1 lingură(i) sare de mare
 1 kg cartofi decojiti si feliati
 fasole verde fiarta la abur, pentru servire
Pentru sos de mere
 3 mere decojite si marintite
 1 linguriță(e) fenicul
 1 lamaie pentru suc
 2 linguriță(e) zahar pudra

 

 

Pasul 1 - Pregatesti amestecul de condimente pentru Friptura de porc cu sos de mere
 

Preincalzesti cuptorul la 230 grade Celsius. Incalzesti apoi 2 lingurite de ulei intr-o tigaie mica, la foc mediu. Calesti ceapa timp de 5 minute sau pana cand se inmoaie. Adaugi usturoiul si ardeiul iute. Gatesti 1 minut. Adaugi pesmetul, rozmarin, cimbrul si patrunjelul si gatesti timp de 5 minute sau pana cand bucatile de pesmet devin aurii. Presari si nucile de pin. Condimentezi si dai deoparte sa se raceasca.


Pasul 2 - Pregatesti carnea de porc
 

Desfaci carnea de porc si o asezi pe o suprafata curata. Ungi cu amestecul din umplutura cu condimente in centrul carnii de porc. Rotesti carnea de porc, cat mai strans pentru a fixa umplutura si o legi cu un siret de bucatarie, pentru a ramane in siguranta.


Pasul 3 - Prajesti carnea la cuptor
 

Presari sare pe carne si o asezi intr-o tigaie mare de roast. Prajesti la cuptor timp de 45 de minute sau pana cand carnea incepe sa se rumeneasca.


Pasul 4 - Adaugi cartofii in tava de cuptor
 

Reduci temperatura cuptorului la 180 grade Celsius. Pui cartofii in jurul carnii de porc. Presari condimente si uleiul ramas. Dai la cuptor pentru inca o ora sau pana cand se gateste carnea de porc.


Pasul 5 - Pregatesti sosul de mere
 

Intre timp, pentru a pregati sosul de mere, pui merele, semintele de fenicul, coaja si sucul de lamaie, zaharul 1/4 cana de apa (60 ml) intr-o cratita mica la foc mediu-mic. Acoperi si gatesti timp de 15 minute sau pana cand marul se inmoaie. Folosesti un blender pentru a amesteca bine marul pana cand devine o pasta omogena.


Pasul 6 - Servire Friptura de porc cu sos de mere
 

Feliezi carnea de porc si servesti cu sos de mere, cartofi si fasole verde.
Pofta buna!
 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!