TIMP DE PREPARARE 2 ore
TIMP TOTAL 2 ore 30 minute
1 ½ lingură(i) ulei masline
1 ceapa, taiata fin
4 catei usturoi zdrobiti
½ linguriță(e) chilli
70 gr firimituri paine/ pesmet
1 lingură(i) rozmarin maruntit
1 lingură(i) cimbru
⅓ lingură(i) patrunjel
2 lingură(i) nuci de pin
2 kg cotlete porc/ muschi porc
1 lingură(i) sare de mare
1 kg cartofi decojiti si feliati
fasole verde fiarta la abur, pentru servire
Pentru sos de mere
3 mere decojite si marintite
1 linguriță(e) fenicul
1 lamaie pentru suc
2 linguriță(e) zahar pudra
Pasul 1 - Pregatesti amestecul de condimente pentru Friptura de porc cu sos de mere
Preincalzesti cuptorul la 230 grade Celsius. Incalzesti apoi 2 lingurite de ulei intr-o tigaie mica, la foc mediu. Calesti ceapa timp de 5 minute sau pana cand se inmoaie. Adaugi usturoiul si ardeiul iute. Gatesti 1 minut. Adaugi pesmetul, rozmarin, cimbrul si patrunjelul si gatesti timp de 5 minute sau pana cand bucatile de pesmet devin aurii. Presari si nucile de pin. Condimentezi si dai deoparte sa se raceasca.
Pasul 2 - Pregatesti carnea de porc
Desfaci carnea de porc si o asezi pe o suprafata curata. Ungi cu amestecul din umplutura cu condimente in centrul carnii de porc. Rotesti carnea de porc, cat mai strans pentru a fixa umplutura si o legi cu un siret de bucatarie, pentru a ramane in siguranta.
Pasul 3 - Prajesti carnea la cuptor
Presari sare pe carne si o asezi intr-o tigaie mare de roast. Prajesti la cuptor timp de 45 de minute sau pana cand carnea incepe sa se rumeneasca.
Pasul 4 - Adaugi cartofii in tava de cuptor
Reduci temperatura cuptorului la 180 grade Celsius. Pui cartofii in jurul carnii de porc. Presari condimente si uleiul ramas. Dai la cuptor pentru inca o ora sau pana cand se gateste carnea de porc.
Pasul 5 - Pregatesti sosul de mere
Intre timp, pentru a pregati sosul de mere, pui merele, semintele de fenicul, coaja si sucul de lamaie, zaharul 1/4 cana de apa (60 ml) intr-o cratita mica la foc mediu-mic. Acoperi si gatesti timp de 15 minute sau pana cand marul se inmoaie. Folosesti un blender pentru a amesteca bine marul pana cand devine o pasta omogena.
Pasul 6 - Servire Friptura de porc cu sos de mere
Feliezi carnea de porc si servesti cu sos de mere, cartofi si fasole verde.
Pofta buna!