Friptura cu usturoi, rozmarin si sos Sherry

Friptura cu usturoi, rozmarin si sos Sherry
Aceasta reteta cu Friptura cu usturoi, rozmarin si sos Sherry este un must-do pentru cinele romantice, pentru serile deosebite sau mesele cu invitati dragi. Este suculenta, cremoasa si delicioasa. Carnea este aromata cu usturoi si rozmarin, dupa care este gatita si servita alaturi de un sos gustos Sherry. Yummy!!
 
TIMP DE PREGĂTIRE 20 minute
TIMP DE PREPARARE 15 minute
TIMP TOTAL 35 minute

 

 

 4 fripturi la temperatura camerei
 3 cateid e usturoi zdrobiti
 2 lingură(i) rozmarin
 1 lingură(i) sare de mare
 piper negru
 4 lingură(i) unt
 1 lingură(i) ulei de masline
 ½ pahar sherry pentru gatit
 1 pahar smantana

 

 

Pasul 1 - Pregatiti friptura pentru gatit
 

Intr-un vas mic, amestecati usturoiul tocat, rozmarinul, un varf de cutit de piper negru si sare de mare. Frecati fiecare friptura cu amestecul acesta si dati deoparte.


Pasul 2 - Prajiti friptura
 

Topiti untul si uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu/ mare. Cand se incinge, adaugati fripturile. Gatiti pe fiecare parte timp de 2 - 3 minute. Adaugati sherry-yl in tigaie si lasati sa se gateasca inca 2 minute si jumatate, pe fiecare parte.


Pasul 3 - Finalizati Friptura cu usturoi, rozmarin si sos Sherry
 

Luati fripturile de pe foc si dati-le deoparte. Lasati-le sa se raceasca cel putin 5 minute.
In tigaie adaugati smantana si lasati sa se gateasca la foc mic, timp de cel putin 5 minute.


Pasul 4 - Servire Friptura cu usturoi, rozmarin si sos Sherry
 

Garnisiti fripturile cu rozmarinul ramas si ungeti cu sosul crema.

Pofta buna!

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!