Floare impletita cu Nutella

Floare impletita cu Nutella
Daca crema tartinabila de ciocolata se regaseste adesea pe lista de dorinte personale sau ale celor mici, iata o idee inedita de desert de care se va bucura intreaga familie - floarea impletita dulce, cu crema de Nutella. Este absolut delicioasa si simplu de pregatit. Nu-i asa ca-ti doresti s-o incerci si tu?
 
TIMP DE PREGĂTIRE15 minute
TIMP DE PREPARARE20 minute
TIMP TOTAL35 minute

 

 

 450 gr faina
 200 ml lapte
 250 gr crema de cacao (Nutella, Finetti etc.)
 30 gr unt
 75 gr zahar
 35 gr drojdie
 2 galbenusuri

 

 

Pasul 1 - Pregatirea cuptorului
 

Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.


Pasul 2 - Pregatirea aluatului
 

Intr-un bol amesteca faina cu zaharul si incorporeaza laptele caldut, untul si drojdia. Introdu si galbenusurile si omogenizeaza din nou, pana cand obtii un aluat elastic.
Transfera aluatul intr-un bol uns cu ulei, acopera-l si lasa-l la crescut 1-2 ore.


Pasul 3 - Pregatirea prajiturii
 

Taie aluatul in 4 parti egale. Intinde o bucata de aluat in forma circulara si transfer-o usor pe o hartie de copt. Unge-o cu Nutella si apoi repeta procesul cu celelalte 3 foi, evitand s-o ungi la suprafata pe ultima.
Stabileste centrul florii cu ajutorul unui capac, pahar etc. si ferind mijlocul taie prajitura in 12 “fasii”. Roteste fiecare fasie stanga-dreapta (o fasie alaturata in sensul invers de invartire celeilalte), astfel incat prajitura sa capete la final forma unei flori.
Transfera hartia de copt si prajitura pe o tava, unge-o cu putin albus de ou si pune-o la cuptor pentru aproximativ 20 minute.


Pasul 4 - Servire
 

Dupa ce prajitura este gata, o poti servi ca atare, calda sau rece.

Pofta buna!

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!