TIMP DE PREPARARE30 minute
TIMP TOTAL3 ore 10 minute
500 gr faina
150 ml lapte
50 gr zahar
2 oua
80 gr unt
15 gr drojdie proaspata
un praf de sare
Nutella/ Ciocolata
Pasul 1 - Pregatirea aluatului pentru Flaute pufoase
Intr-un bol generos omogenizati faina cu zaharul, ouale si drojdia amestecata cu putin lapte cald. Amestecati ingredientele putin, dupa care integrati untul si un praf de sare. Framantati aluatul pana cand capata o textura moale si nu se mai lipeste de maini. Dati forma unei sfera, faceti o cruce deasupra aluatului si acoperiti bolul in care se afla cu un prosop curat sau o folie alimentara. Pastrati aluatul la temperatura camerei timp de 2 ore pentru a creste.
Pasul 2 - Preincalzirea cuptorului
Cuptorul se incalzeste la 180 grade Celsius.
Pasul 3 - Formare Flaute pufoase
Aluatul se imparte in 6 bilute egale si fiecare urmeaza a fi intinsa cu ajutorul sucitorului, dandu-le o forma draptunghiulara, mai inguste in latime si mai inalte in inaltime. La jumatatea inferioara “trasati dungi orizontale” cu ajutorul unui cutit. Rulati si repetati procesul si cu celelalte bile de aluat. Ulterior puneti-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor pentru aproximativ 25 minute.
Pasul 4 - Servire Flaute pufoase
Cand flautele s-au copt scoteti-le din cuptor si taiati-le pe lung in doua jumatati egale. Umpleti-le dupa bunul plac cu crema de Nutella, dulceata etc.
Pofta buna!