O portie de paste hranitoare si delicioase este intotdeauna bine-venita, nu-i asa? Iar daca vrei le-ai incercat pe cele cu ciuperci, bacon, sos de rosii sau pesto, ti-am pregatit astazi o reteta super simpla cu creveti si sos alb. Ai nevoie de doar cateva ingrediente si de aproximativ 20 de minute pentru a le prepara. Urmareste reteta pas cu pas.
Pentru doua portii ai nevoie de:
100g creveti decorticati
170g tagliatelle
30g unt
200g smantana lichida
3-4 catei de usturoi
Zeama de la ½ lamaie
Sare si piper
Parmezan ras
Patrunjel proaspat
Cum se prepara:
Incinge o tigaie adanca si adauga untul pentru a se topi si adauga usturoiul presat. Adauga apoi crevetii decorticati si spalati pe care i-ai uscat bine cu servetele de hartie. Gateste-i pe ambele parti pentru aproximativ 3-4 minute, condimenteza-I cu sare si piper, adauga zeama de lamaie si amesteca pentru a se imbina aromele. Apoi adauga smantana lichida si lasa la gatit pentru a se forma sosul. Cand pastele s-au fiert conform indicatiilor de pe ambalaj, scurge-le si adauga-le si pe acestea in tigaie peste sosul obtinut si mai lasa la gatit pentru 2-3 minute. Opreste focul, asaza pastele in farfurii si presara parmezan si patrunjel proaspat. Pofta buna!
Comentarii