Tagliatelle cu creveti si sos alb

O portie de paste hranitoare si delicioase este intotdeauna bine-venita, nu-i asa? Iar daca vrei le-ai incercat pe cele cu ciuperci, bacon, sos de rosii sau pesto, ti-am pregatit astazi o reteta super simpla cu creveti si sos alb. Ai nevoie de doar cateva ingrediente si de aproximativ 20 de minute pentru a le prepara. Urmareste reteta pas cu pas.

 

Pentru doua portii ai nevoie de:

100g creveti decorticati

170g tagliatelle

30g unt

200g smantana lichida

3-4 catei de usturoi

Zeama de la ½ lamaie

Sare si piper

Parmezan ras

Patrunjel proaspat

 

Cum se prepara:

Incinge o tigaie adanca si adauga untul pentru a se topi si adauga usturoiul presat. Adauga apoi crevetii decorticati si spalati pe care i-ai uscat bine cu servetele de hartie. Gateste-i pe ambele parti pentru aproximativ 3-4 minute, condimenteza-I cu sare si piper, adauga zeama de lamaie si amesteca pentru a se imbina aromele. Apoi adauga smantana lichida si lasa la gatit pentru a se forma sosul. Cand pastele s-au fiert conform indicatiilor de pe ambalaj, scurge-le si adauga-le si pe acestea in tigaie peste sosul obtinut si mai lasa la gatit pentru 2-3 minute. Opreste focul, asaza pastele in farfurii si presara parmezan si patrunjel proaspat. Pofta buna!

Comentarii

Articole similare

Tagliatelle cu creveti si sos alb
Tagliatelle cu creveti si sos alb
O portie de paste hranitoare si delicioase este intotdeauna bine-venita, nu-i asa? Iar daca vrei le-ai incercat pe cele cu ciuperci, bacon, sos de rosii sau pesto, ti-am pregatit astazi o reteta...
Tagliatelle cu bacon si ciuperci
Tagliatelle cu bacon si ciuperci
Daca vei incerca tagliatellele cu bacon si ciuperci lei vei pregati de nenumarate ori, pentru ca este o reteta care pur si simplu da dependenta. Combinatia dintre ciuperci, bacon este perfecta pentru...
Penne cu sos pesto si rosii uscate
Penne cu sos pesto si rosii uscate
Pastele, acel preparat care iti este mereu alaturi la greu. Adica atunci cand nu stii ce sa mai gatesti, intotdeauna scapi de grija cu o portie de paste. Mai ales ca poti inventa toppinguri noi, in...