Daca vei incerca tagliatellele cu bacon si ciuperci lei vei pregati de nenumarate ori, pentru ca este o reteta care pur si simplu da dependenta. Combinatia dintre ciuperci, bacon este perfecta pentru o cina pentru ca este usor de pregatit dar in acelasi timp extrem de aromata si o poti alege si pentru o cina mai speciala, alaturi de un pahar de vin alb.
Ai nevoie de:
200 g tagliatelle
10 buc ciuperci maricele
2 catei usturoi
6 felii bacon
200 ml smantana lichida pentru gatit
2 linguri ulei masline
Sare si piper dupa gust
Parmezan ras
Busuioc pentru decor
Cum se prepara:
Fierbe pastele al dente in apa clocotita, in care ai adaugat sare. Apoi incinge o tigaie, in care caleste baconul taiat fasii. Rumeneste-l bine si apoi adauga ciupercile taiate felii si lasa-le la calit, amestecand din cand in cand.
Cand ciupercile si-au pierdut volumul, adauga usturoiul presat si lasa la calit pentru 1 minut. Apoi adauga smantana lichida pentru gatit si lasa sa fiarba pana cand isi schimba consistenta.
Scurge pastele de apa si adauga-le in tigaie peste amestecul de ciuperci si bacon. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Pune tagliatellele pe farfurii, presara parmezan ras si decoreaza cu busuioc. Pofta buna!
Daca vei incerca tagliatellele cu bacon si ciuperci lei vei pregati de nenumarate ori, pentru ca este o reteta care pur si simplu da dependenta. Combinatia dintre ciuperci, bacon este perfecta pentru...
27 mai 2021
Comentarii