Pulpa de miel la cuptor

Reteta de miel pe care ti-o propunem este foarte usor de preparat si necesita foarte putine ingrediente. Daca nu ai mai gatit niciodata miel, este reteta pe care o poti folosi pentru aceasta premiera. Nu trebuie sa marinezi carnea, pentru ca amestecul de usturoi si mirodenii pe care ti-l propunem aduce savoarea de care ai nevoie. Incearca reteta pentru masa de Paste si te asiguram ca rezultatul va fi cu adevarat apreciat.

Ai nevoie de:

1 pulpa de miel 
4 catei de usturoi presat
1 lg ulei de masline
1 lg rozmarin
1lg frunze proaspete de cimbru
1 lg mustar Dijon
1 lg sare grunjoasa
2 lgt piper negru macinat

Cum se prepara:

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Pregateste tava de cuptor cu folie de aluminiu.  Si tapoteaza pulpa de miel cu servetele de bucatarie pentru a indeparta excesul de apa. 
Apoi, folosind un cutit ascutit, cresteaza pulpa cu atentie. 
Intr-un bol mic, amesteca usturoiul, uleiul de masline, rozmarinul, cimbrul, mustarul, sarea si piperul. 
Asaza pulpa de miel, cu partea cu mai multa grasime in sus, in tava de cuptor pregatita. Acopera uniform carnea cu amestecul de mirodenii obtinut. Si freaca bine carnea, in special in liniile crestate.
Da tava la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 100-110 de minute sau pana cand carnea este gata si frumos rumenita. Lasa pulpa sa se odihneasca pentru aproximativ 15 minute inainte de a o taia. 
Serveste imediat alaturi de garnitura preferata.

Comentarii

Articole similare

Pulpa de miel la cuptor
Pulpa de miel la cuptor
Reteta de miel pe care ti-o propunem este foarte usor de preparat si necesita foarte putine ingrediente. Daca nu ai mai gatit niciodata miel, este reteta pe care o poti folosi pentru aceasta...
Carne de miel la cuptor
Carne de miel la cuptor
Carnea de miel este un aliment indispensabil de pe masa sarbatorilor Pascale. Este alegerea ideala pentru a iesi din cotidian si de a savura un preparat delicios, care nu necesita foarte multe...