Cartofii acordeon cu bacon si cascaval se prepara extrem de usor si repede si sunt perfecti pentru o cina rapida. Alaturi, poti sa pregatesti si o salata asortata si gata masa. Poti gati cartofii si cu alte combinatii de topping, in functie de ce ai prin frigder, iti garantam ca vor fi deliciosi. Hai sa vedem de ce ai nevoie si cum poti prepara reteta pas cu pas.
Ai nevoie de:
10 cartofi maricei
Bacon
Cascaval
Rozmarin
Usturoi pudra
Ulei de masline
Sare si piper dupa gust
Cum se prepara:
Curata bine cartofii si spala-i sub jet de apa. Apoi taie fiecare cartof in feliute subtiri astfel incat sa nu ajunga cutitul pana la capatul celalat al cartofului pentru ca feliutele sa ramana legate.
Intr-o tava pentru cuptor, pune foaie de copt, apoi asaza cartofii si stropeste-i cu ulei de masline. Intre feliute pune felii de cascaval si bacon, usturoi pudra si rozmarin. Condimenteaza-i cu sare si piper dupa gust.
Inveleste tava intr-o folie de aluminiu si da-o la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 30-40 de minute. Dupa ce se scurge acest timp, scoate folia de aluminiu si mai lasa cartofii la cuptor pentru inca 15 minute sau pana cand acestia se rumenesc frumos. Serveste-i calzi alaturi de o salata sau cu o lingura de smantana deasupra. Pofta buna!
Cartofii acordeon cu bacon si cascaval se prepara extrem de usor si repede si sunt perfecti pentru o cina rapida. Alaturi, poti sa pregatesti si o salata asortata si gata masa. Poti gati cartofii si...
12 mai 2021
Comentarii