Fasole verde sote cu usturoi

Fasole verde sote cu usturoi
O garnitura delicioasa, super repede de pregatit si usor – fasole verde cu usturoi sotata la tigaie.  O poti pregati atat din pastai proaspete cat si congelate, in functie de preferinte si de sezon. De asemenea, aceasta garnitura merge foarte bine intr-o multime de combinatii dar o poti manca si fara sa mai adaugi carne sau alte preparate alaturi. Mai ales atunci cand vrei sa reduci consumul de calorii sau pentru o cina usoara de vara. 

Ce ai nevoie:

500 g fasole verde frageda (proaspata sau congelata)
1 lingură de ulei de masline
3-4 catei de usturoi 
sare si piper
20 g unt
Zeama de lamaie (1/4 lamaie)
Optional parmezan ras 

Cum se prepara:

Daca folosesti pastai congelate, nu trebuie sa le decongelezi inainte de a le gati. Asaza-le direct in tigaie, de preferat una cu pereti mai inalti stil wok pentru a avea spatiu de desfasurare. In uleiul de masline incins, pune pastele de fasole si apoi, chiar de la inceput pune si unutul si o cescuta de apa si lasa fasolea sa fiarba la foc mediu, fara capac.
Din cand in cand amesteca cu grija sau intoarce pastaile cu un cleste. Timpul de gatire este de maximum 15 minute asa ca este important ca acestea sa ramana usor crocante si sa isi pastreze culoarea. Fara sa mai adaugi apa in tigaie, spre final adauga sare si piper. Cand sunt gata pastaile, stinge focul si trage tigaia deoparte. Adauga 3-4 catei de usturoi presat si apoi stropeste fasolea cu putina zeama de lamaie. Poti sa presari putin parmezan ras pe deasupra pentru un plus de aroma
 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!