TIMP DE PREPARARE 40 minute
TIMP TOTAL 50 minute
Reteta pentru 4 portii
- 500 gr Fasole boabe (uscată)
- 1 Rasol afumat de porc
- 4 Cepe mari
- 1 Ardei gras verde
- 1 Ardei gras portocaliu
- 1 Ardei gras roșu
- 1 Morcov
- 1 Pătrunjel
- 1 Mărar
- 2 lingură(i) Bulion
- 1 vârf Sare
Pasul 1 - Pregătire Fasole
Fasolea se curăță și se spală foarte bine, după care se pune într-un vas încăpător. În vas se pune apă încât fasolea să fie complet acoperită, și se lasă la hidratat peste noapte.
Pasul 2 - Preparare fasole și rasol
A doua zi, se scurge apa din vas, iar fasolea se clătește. Se pune la fiert într-o oală mare.
Rasolul se taie în bucăți și se pune în același vas cu fasolea.
Pasul 3 - Preparare legume
Separat, într-o tigaie, se vor căli legumele taiate în prealabil. Mai întâi se va căli ceapa, până ce aceasta va căpăta o culoare aurie, adăugându-se apoi morcovul și ardeii tocați mărunt.
Se călesc împreună toate legumele până ce acestea se pătrund, după care se adaugă bulionul, omogenizând preparatul. Se mai lasă la foc mediu timp de 5-10 minute, amestecând ocazional.
Pasul 4 - Finalizare
Legumele călite se adaugă peste fasole și rasol, se sărează si se fierb împreună timp de 15-20 minute.
Se asezonează cu mărar și pătrunjel (tocate)
În prepararea rețetei tale poți folosi unul din produsele de mai jos.