Empanadas cu dovleac

Empanadas cu dovleac
Empanadas cu dovleac este un fel de mâncare latino-american, preparat din aluat copt sau prăjit, cu umplutură dulce sau sărată. Pe undeva aduc a colțunași românești. Empanadas cu dovleac sunt rețeta perfectă pentru toamnă- iarnă.

TIMP DE PREGĂTIRE 1 oră 15 minute
TIMP DE PREPARARE 40 minute
TIMP TOTAL 1 oră 55 minute

Pentru 16 portii

Pentru umplutura
  •  1 lingură(i) unt
  •  ¾ cana zahar brun
  •  1 cana piure de dovleac
  •  1 linguriță(e) extract de vanilie
  •  1 linguriță(e) scortisoara macinata
  •  ⅛ cuisoare
  •  1 portocala razuita si sucul de la o jumatate de portocala
Pentru aluat
  •  3 cani faina
  •  ½ cana zahar
  •  1 varf de sare
  •  2 baghete de unt tare, dat prin razatoarea de branza
  •  2 oua
  •  2 lingură(i) apa rece
  •  1 albus mare de ou
  •  4 lingură(i) zahar turbinado (sau simplu)

 

 

Prepară umplutura pentru Empanadas cu dovleac
 

- Topește untul într-o oala mică la foc mediu- mare. Adaugă zahărul brun și gătește timp de 3 minute amestecând aproape în continuu.

- Adaugă piureul de dovleac, extractul de vanilie, scorțișoara măcinată, cuișoarele măcinate, coaja de portocală și sucul de portocale. Amestecă toate ingredientele pentru a le combina bine și gătește totul timp de 3 minute, având grijă să nu se lipsească de oală.

- Ia de pe foc și adaugă suc de portocale. Transferă umplutura într-un bol mediu și lasă să se răcească la frigider. În timp ce se va răci umplutura, vei prepara aluatul.


Prepară aluatul pentru Empanadas cu dovleac
 

- Într-un procesator alimentar (la fel de bine poți folosi mâinile), amestecă făină, zahărul și sarea. Adaugă untul, ouăle și apa. Se formează un aluat consistent. Dacă nu folosești mixerul sau procesatorul alimentar, amestecă ingredientele uscate într-un bol mare cu o furculița și încorporează untul, ouăle și apa.

- Transferă aluatul pe o suprafață de lucru tapetată cu făină și frământă o bilă. Taie în total 16 bucăți. Din fiecare bucată, formează în palme o bilă.

- Lucrând pe suprafața tapetata, formează din bilă un disc plat cu diametru de 16 - 18 cm (folosește tăietorul rotiță pentru pizza).

- Pune discurile din aluat într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.

- Pentru a economisi spațiu, așează 3 discuri pe hârtia de copt, apoi un alt strat de hârtie de copt și deasupra alte 3 discuri. Continuă să le stivuiesti, asigurându-te că există hârtie de copt între discuri.

- După ce ai format toate discurile, acoperă tava de copt cu folie de plastic și pune-le la frigider timp de circa 15 minute.

- Preîncălzește cuptorul la 200 grade Celsius. Lucrează în continuare pe suprafața tapetată cu făină și pune pe fiecare disc câte o lingură de umplutură. Îndoaie o parte și strânge părțile laterale folosind degetul arătător până când empanada este complet sigilată. Poți folosi o furculiță pentru sigilare.

- Empanadele astfel formate se așează în două tavi mari acoperite cu hârtie de copt.

- Unge cu albuș de ou și presară cu zahăr. Coci timp de 25 - 30 de minute, până când se rumenesc.

Poftă bună!

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!