TIMP DE PREPARARE13 minute
TIMP TOTAL28 minute
1 kg fructe de padure
1400 gr zahar tos
210 ml apa
sucul de la o lamaie
Pasul 1 – Pregateste fructele de padure
Fructele de padure se curata de impuritati si codite sau parti putrezite. La 500 grame de fructe de padure, poti pune circa 500 – 700 grame de zahar, in functie de cat de dulce vrei sa fie la final. Vei obtine la final circa 2- 3 borcane de dulceata de fructe de padure, de 400 ml.
Pasul 2 – Prepara siropul pentru dulceata de fructe de padure
Pune zaharul intr-o cratita mai mare. Toarna apa peste zahar si apoi adauga zeama de lamaie. Pune oala pe foc pana cand zaharul se dizolva. Amesteca in cratita din cand in cand pentru a evita caramelizarea zaharului.
Pasul 3 – Adauga fructele de padure
Cand siropul este gata, adauga in cratita fructele de padure. Amesteca usor si minimizeaza intensitatea focului. Cu o spumiera, indeparteaza spuma care se formeaza la suprafata. Dupa ce fierbe timp de 15 minute, opreste focul si acopera cratita cu un prosop de bucatarie curat, ud si stors. Lasa dulceata la racorit.
Pasul 4 – Pregateste borcanele pentru dulceata de fructe de padure
Cand dulceata s-a racit bine, o poti pune in borcanele pregatite, curatate si sterilizate. Inchide-le ermetic cu capace, eticheteaza-le si aseaza-le pe rafturile din camara.
Pofta buna!