Dulceata de fructe de padure

Dulceata de fructe de padure
Pentru dulceata de fructe de padure poti folosi afine, zmeura, mure si/ sau coacaze. Este una din cele mai delicioase retete pentru dulceata. O poti folosi ulterior pentru a prepara diverse deserturi sau ca atare, unsa pe paine ori umplutura pentru gogosi.
 
TIMP DE PREGĂTIRE15 minute
TIMP DE PREPARARE13 minute
TIMP TOTAL28 minute

 

 

 1 kg fructe de padure
 1400 gr zahar tos
 210 ml apa
 sucul de la o lamaie

 

 

Pasul 1 – Pregateste fructele de padure
 

Fructele de padure se curata de impuritati si codite sau parti putrezite. La 500 grame de fructe de padure, poti pune circa 500 – 700 grame de zahar, in functie de cat de dulce vrei sa fie la final. Vei obtine la final circa 2- 3 borcane de dulceata de fructe de padure, de 400 ml.


Pasul 2 – Prepara siropul pentru dulceata de fructe de padure
 

Pune zaharul intr-o cratita mai mare. Toarna apa peste zahar si apoi adauga zeama de lamaie. Pune oala pe foc pana cand zaharul se dizolva. Amesteca in cratita din cand in cand pentru a evita caramelizarea zaharului.


Pasul 3 – Adauga fructele de padure
 

Cand siropul este gata, adauga in cratita fructele de padure. Amesteca usor si minimizeaza intensitatea focului. Cu o spumiera, indeparteaza spuma care se formeaza la suprafata. Dupa ce fierbe timp de 15 minute, opreste focul si acopera cratita cu un prosop de bucatarie curat, ud si stors. Lasa dulceata la racorit.


Pasul 4 – Pregateste borcanele pentru dulceata de fructe de padure
 

Cand dulceata s-a racit bine, o poti pune in borcanele pregatite, curatate si sterilizate. Inchide-le ermetic cu capace, eticheteaza-le si aseaza-le pe rafturile din camara.

Pofta buna!

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!