TIMP DE PREPARARE20 minute
TIMP TOTAL35 minute
500 gr fragi
500 gr zahar tos
100 ml apa
½ lamaie pentru zeama
Pasul 1 – Pregateste fragii
Verifica fragii si da-le deoparte pe cele putrezite.
Pasul 2 – Prepara siropul pentru dulceata de fragi
Ia o cratita mare cu fund gros si pune la fiert zaharul cu apa. Focul trebuie sa fie la temperatura medie. Lasa siropul sa dea in clocot si zaharul sa se topeasca.
Pasul 3 – Adauga lamaia si fragii
Stoarce zeama dintr-o jumatate de lamaie peste siropul din oala. Adauga si fragii spalati cu apa rece si lasati la strecurat. Creste intensitatea focului pentru ca dulceata sa fiarba bine. Culege spuma care se formeaza la suprafata si nu lasa prea mult fragutele la fiert pentru a evita descompunerea lor prea tare.
Pasul 4 – Lasa dulceata sa se odihneasca
Cand consistenta este potrivita (poti folosi un termometru de bucatarie sau poti face testul cu farfuria), inchide focul si acopera cratita cu un prosop curat de bucatarie, ud si bine stors.
Pasul 5 – Transfera dulceata de fragi in borcane
Pune dulceata de fragi in borcane, dupa ce s-a racorit sau ajunge la temperatura camerei (asta se poate intampla chiar si peste noapte). In timpul acesta dulceata se ingroasa si fructele devin mai stralucitoare. Dulceata se pune in borcane atunci cand s-a racit. Eticheteaza borcanul si pune-l in camara.
Pofta buna!