Dulceață de castane

Dulceață de castane
Una din cele mai fine dulcețuri și din cele mai iubite de pa acest Pământ este dulceața de castane. Datorită aromei extrem de plăcute, dulceața de castane n-ar trebui să lipsească din nicio gospodărie. Se va conserva foarte bine și peste iarnă astfel că, de fiecare dată când simțiți nevoia de ceva dulce și special, vă puteți rezuma la un borcan de dulceață de castane. Iată ce simplu e de pregătit!
 
TIMP DE PREGĂTIRE1 oră
TIMP DE PREPARARE1 oră 20 minute
TIMP TOTAL2 ore 20 minute

 

 

 1 + 1/2 kg castane
 2 kg zahăr
 4 cani apa
 1 lingură(i) suc de lămâie
 1 praf sare

 

 

Pasul 1 - Pregătirea castanelor
 

Luați o cratiță cu apă și puneți-o la foc. Între timp îndepărtați coaja de pe castane și puneți-le în cratiță la fiert timp de aproximativ 2 ore (nu trebuie să se sfărâme).


Pasul 2 - Pregătirea sosului
 

Se ia o altă cratita în care se va pregăti siropul. Se adaugă zahăr și apă și se omogenizează cu o spatulă de lemn, treptat și periodic, ușor, lăsând la foc mic până când zahărul începe să se topească și se formează un sos gros. Se lasă la răcit și se folosește ulterior, la pasul 3.


Pasul 3 - Pregătire dulceață
 

După ce sosul s-a răcit se încorporează castanele fierte. Se lasă o noapte la macerat, la temperatura camerei.
Ulterior se mai fierbe dulceața încă o dată la foc mic aproximativ 5 minute.
Se adaugă sucul de lămâie și se fierbe din nou până se îngroașă. Dulceața se trasnferă în borcane sterile, care se sterilizează din nou la cuptor sau prin fierbere. Se lasă la răcit lent, la temperatura camerei și se depozitează într-un loc răcoros.

Poftă bună!

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!