Dovlecei umpluti

Dovlecei umpluti
Dovleceii sunt printre legumele preferate ale acestui sezon! Sunt ușor de procurat, ușor de digeratși sănătoși,și pot fi gătiți în zeci de combinații. Iar rețeta de dovleac umplut este o alegere aparte, ideală pentru cei care nu au foarte mult timp la dispoziție, dar și pentru cei care adopta de fel un stil de viață sănătos. Iată cât de simplu e de preparat!
 
TIMP DE PREGĂTIRE30 minute
TIMP DE PREPARARE10 minute
TIMP TOTAL27 minute

 

 

 2 dovlecei
 ardei kapia rosu
 ceapa verde
 rosie
 ardei iute
 verdeata
 branza feta
 cascaval
 sare
 ulei

 

 

Pasul 1 - Pregătirea dovleacului
 

Dovleacul se taie pe lungime iar cu ajutorul unei lingure se scoate miezul acestuia. Se asezonează cu puțină sare și se dă deoparte.


Pasul 2 - Pregatirea morcovului
 

Se ia o cratita și se pune pe foc. Se adaugă puțină apăși se pune morcovul ras la fiert.
Ulterior se dă deoparte, iar când acesta s-a răcit se taie cubulețe.


Pasul 3 - Preîncălzirea cuptorului
 

Se preîncalzește cuptorul la 180 grade Celsius.


Pasul 4 - Pregătirea umpluturii
 

Se ia o tigaie, se pune pe foc și se adaugă putin ulei. Miezul de dovleac, morcovul, roșiile și ceapa și ardeiul. Se asezonează cu sare, piper și verdeață. Se călește întregul amestec timp de câteva minute.


Pasul 5 - Pregătirea dovleacului umplut
 

Feliile de dovleac se umplu cu amestecul anterior și se pun într-o tavă. Se presară deasupra acestora piper și brânză feta. Întreaga tavă se înfășoară în folie de aluminiu și se dau la cuptor pentru aproximativ 15 minute.

Nu rămâne decât să scoateți preparatul din cuptor și să vă bucurați de savoarea lui alături de întreaga familie.
Pofta buna!

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!