TIMP DE PREGĂTIRE 5 minute
TIMP DE PREPARARE 45 minute
TIMP TOTAL 50 minute
Pentru 4 portii
- 2 ½ cani dovlecel ras
- 1 lingură(i) sare de mare
- 1 ½ cana morcov ras
- 4 lingură(i) pesmet
- 2 lingură(i) malai
- 5 lingură(i) parmezan ras
- 2 oua batute
- 1 linguriță(e) sare
- 1 linguriță(e) piper
Pasul 1 - Pregătești cuptorul
Primul lucru de făcut este să preincalzesti cuptorul la 200 grade Celsius.
Pasul 2 - Pregătești dovlecelul
Într-o sită, așează dovlecelul ras amestecat cu sare de mare. Dovlecelul ar trebui să stea așa cam 10 minute. După aceea, treci sita cu dovlecel printr-un jet de apă pentru a elimina sarea în exces. La final, scuturi sita cât mai bine, pentru a îndepărta cât mai multă apă din dovlecei.
Pasul 3 - Combini cele două legume principale
Amesteci dovlecelul cu morcovul ras și dai deoaparte.
Pasul 4 - Prepari amestecul de pesmet
Într-un bol mic, amesteci 1 lingură de mălai, pesmet și 3 linguri de brânză. Dai deoparte, deocamdată.
Pasul 5 - Combini dovlecelul cu ouăle
În amestecul cu dovlecei, adaugi ouăle bătute, sarea, piperul și lingura de brânză care a mai rămas. Amestecă bine și toarnă apoi într-o tavă mai mică bine unsă.
Pasul 6 - Pregătești tava de copt pentru Dovlecei cu morcov la cuptor
Așezi legumele și amestecul de pesmet în tavă și uniformizezi suprafața cu o lingura. Acoperi cu folie de aluminiu și dai la cuptor timp de 35 de minute.
Pasul 7 - Lași să se rumenească
După 35 de minute de stat la cuptor, dai folia la o parte și mai lași la copt încă 10 - 15 minute sau până când observi că suprafața superioară începe să se rumenească puțin.
Pasul 8 - Servire Dovlecei cu morcov la cuptor
Lași tava cu dovlecei și morcovi la cuptor să se răcească puțin și apoi poți servi.
Poftă bună!