Nu face aceste greseli in prepararea aluatului de clatite
1. Nu mixa prea tare aluatul de clatite
Stim ca simti nevoia de a amesteca foarte bine aluatul pentru a evita formarea cocoloaselor. Acest lucru e in regula, pana la un anumit punct. Atunci cand amesteci ingredientele umede cu cele uscate, glutenul incepe sa se dezvolte. Cu cat vei amesteca aluatul mai tare, cu atat glutenul va actiona mai mult. In consecinta, daca mixezi aluatul prea mult, te vei trezi cu un teanc de clatite tari, cu aspect de guma.
Truc: Amesteca aluatul pana cand ingredientele umede si uscate se combina usor si nu mai exista cocoloase in faina. Atat.
2. Nu lasi aluatul sa se odihneasca
Esti atat de nerabdator sa mananci clatite, incat pare ca nu are sens sa mai lasi putin aluatul sa se odihneasca. Gresit. Perioada de odihna poate varia de la 5 minute la 30 minute, in functie de reteta si are mare sens. Glutenul care a fost activat in timpul amestecarii se odihneste si se relaxeaza, oferind aluatului o consistenta mai groasa.
Truc: Lucrurile bune se intampla celor care stiu sa astepte. Acest lucru e valabil si pentru clatite. Obtine clatite mai delicate si mai moi, lasand aluatul sa se odihneasca. Intre timp poti sa pregatesti masa ori sa toppingurile.
Tine cont de aceste doua sfaturi majore in prepararea aluatului de clatite si rezultatele tale in bucatarie vor fi mult mai reusite.