Cutitul de bucatar versus Cutitul Santoku

Pentru un ochi neantrenat, cutitul de bucatar si cutitul Santoku pot fi foarte asemanatoare. Dar, exista cateva diferente importante intre cele doua tipuri de cutite. Este vital sa intelegeti care sunt aceste diferente pentru a-l alege pe cel mai bun pentru fiecare operatiune de taiere.

Similaritati
Ambele sunt cutite de uz general, utilizate pentru o varietate de sarcini de taiere, feliere, tocare si feliere in cuburi. De aceea, ambele sunt extrem de des folosite in bucatarie.

Diferente
Diferenta dintre un cutit Santoku si un cutit de bucatar se refera in primul rand la originea si forma lamei.

Caracteristici cutit Santoku

  •  Isi are originile in Japonia
  •  Are lama lata, fara varf ascutit
  •  Are lama mai subtire decat un cutit de bucatar, ceea ce permite o felire mai fina
  •  Poate fi unilateral sau bilateral (caracteristica se refera la suprafata slefuita pentru a forma marginea cutitului)
  •  De obicei nu are piesa de metal dintre lama si maner
  •  Are greutate echilibrata
  •  E mai usor de manevrat
  •  Poate avea o margine granton, care previne lipirea alimentelor
  •  Variaza in marime de la 5 inch la 7.9 inch



Caracteristicile cutitului bucatar

  •  Isi are originea in Germania si Franta
  •  Are lama lata care se curbeaza in sus pentru a forma un varf mai ascutit (linia de sus e mai groasa, ceea ce adauga greutate)
  •  Poate veni in modele variate zimtate
  •  De obicei, are laterale conice duble
  •  Are suport metal intre lama si maner
  •  Este mai dificil de manevrat
  •  Poate prezenta o margine granton
  •  Variaza in marime de la 6 inch la 12 inch (8 inch este cea mai populara marime, dar multi profesionisti opteaza pentru 10 inch si 12 inch)


Cautati un cutit Santoku, cutitul bucatarului sau un set de cutite cu suport? Iata ofertele noastre speciale.
 

Comentarii

Articole similare

6 Food Trends in 2021
6 Food Trends in 2021
Gatitul este un proces cu adevarat relaxant - un fel de meditatie activa, cum s-ar spune. Perioada pandemica pe care am traversat-o in ultimul an ne-a determinat sa ne ocupam mai mult de gatit acasa....