6 Food Trends in 2021

Gatitul este un proces cu adevarat relaxant - un fel de meditatie activa, cum s-ar spune. Perioada pandemica pe care am traversat-o in ultimul an ne-a determinat sa ne ocupam mai mult de gatit acasa. Iata care sunt tendintele alimentare in 2021.

1. Cocktailuri sanatoase
Consumatorii cauta din ce in ce mai mult cocktailuri non-alcoolice, cu un continut scazut de calorii, similare cu bauturile elegante pe care le puteau savura in baruri si restaurante inainte de pandemie. Aceasta tendinta va continua in 2021.

2. Reintoarcea la confort
In loc sa se lupte sa gaseasca un ingredient nou sau o aroma ciudata, bucatarii si proprietarii de restaurante se vor concentra pe recastigarea sentimentului de echilibru. Oamenii sunt acum interesati sa socializeze in timp ce se simt in siguranta. Restaurantele vor fi deschise din nou si vor oferi clientilor mancare buna si ospitalitate autentica, satisfacand nevoia de confort si caldura in aceste momente exceptionale.

3. Lectii de gatit online
In ultimul an, cursurile si tutorialele online de cooking au devenit o regularitate. Bucatarii si distribuitorii de continut video de cooking se vor concentra in 2021 pe explorarea originilor retetelor si pe bucataria mondiala.

4. Sanatatea inainte de toate
Pandemia a crescut interesul consumatorilor pentru alimente sanatoase, iar acest lucru va ramane o tendinta importanta in 2021. Anul acesta, cel mai probabil, consumatorii vor prefera mesele pline de valoare nutritionala, pe baza unor ingrediente specifice (care stimuleaza imunitatea, vitamine, probiotice etc).

5. Anul condimentelor
2021 va fi un an foarte picant. Acum oamenii cauta modalitati rapide si usoare de a-si pregati mesele acasa si exista un interes mare pentru sosurile preparate in casa, precum si pentru amestecurile de condimente. De fapt, in perioada pandemica, oamenii au recunoscut ca s-au aventurat mai mult in arta gatitului, pentru ca au privit gatitul ca pe o relaxare creativa.

6. Nostalgie in bucatarie
Dupa toata aceasta perioada dificila, foarte multi oameni isi vor manifesta interesul pentru retetele din copilarie si gusturile iconice de dinainte de pandemie.

2021 va pune pe tava multe food trends, dar in principal ne asteptam sa redobandim libertatea. Pana atunci, descopera ustensilele si gadgeturile inteligente de gatit, astfel incat sa te bucuri cat mai mult de timpul petrecut acasa, alaturi de cei mai apropiati.
 

Comentarii

Articole similare

6 Food Trends in 2021
6 Food Trends in 2021
Gatitul este un proces cu adevarat relaxant - un fel de meditatie activa, cum s-ar spune. Perioada pandemica pe care am traversat-o in ultimul an ne-a determinat sa ne ocupam mai mult de gatit acasa....