Printre cele mai de seama fructe ale toamnei se numara gutuile. Indiferent de modalitatea prin care alegi sa le consumi, atat crude, coape, uscate sau fierte, acestea sunt delicioase. Iar in combinatie cu o tarta aromata, vei obtine un desert cu totul si cu totul special. Daca ti-am facut pofta, urmareste reteta noastra pas cu pas.
Ai nevoie de:
250 g faina
100 g unt
3 oua
4 gutui
150 g unt
150 g zahar
100 g zahar pudra vanilat
100 g nuci macinate
esenta de vanilie
Cum se prepara:
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade celsius. Pentru inceput, vom prepara aluatul pentru care ai nevoie de un bol incapator in care sa amesteci faina cu untul, zaharul pudra, oul si un praf de sare. Incorporeaza toate ingredientele si framanta bine aluatul obtinut. Apoi pune-l intr-o forma rotunda simpla sau cu marginea ondulata, pentru tarta, peste foaie de copt. Peste aluat, adauga hartie de copt cu putin orez deasupra si introdu tava la cuptor pentru 15 minute. Apoi scoate forma din cuptor, scoate foaia de copt cu orez si mai baga forma la cuptor pentru aproximativ inca 5 minute.
Cat timp sta tava la cuptor, pregateste umplutura. Freaca untul cu zaharul si galbenusurile pana obtii o compozitie spumoasa, apoi adauga nucile macinate, albusurile batute spuma separat si esenta de vanilie. Adauga compozitia peste aluatul copt din tava si orneaza tarta cu felii de gutui. Apoi da tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Pofta buna!
Comentarii