Tarta cu dovleac

Cum ar fi toamna fara aroma parfumata de dovleac. Ti-am pregatit o super tarta cu dovleac pe care sa o pui pe masa pentru a celebra acest anotimp melancolic. Pentru aceasta reteta ai nevoie de o forma pentru tarta cu margini ondulate si invelis ceramic antiderent. Hai sa vedem cum poti prepara desertul pas cu pas.

Ai nevoie de:
Pentru blat:

350 g faina
4 linguri apa rece
200 g unt rece taiat cubulete
1 ou
Sare

Pentru umplutura:
1 kg dovleac
150 g zahar
200 ml smantana pentru frisca
85 g smantana acra
3 oua
1 lingurita scortisoara pudra

Cum se prepara:
Alege un bol incapator si adauga faina alaturi de untul rece si un praf de sare si omogenizeaza amestecul. Vine apoi randul oului pentru a fi incorporat in aluat. Dupa care incepe sa adaugi cate putina apa rece care te va ajuta sa framanti amestecul pentru a obtine un aluat moale si omogen. Cand este gata, scoate aluatul din bolul pe care l-ai folosit si inveleste-l intr-o folie de plastic si lasa-l la frigider cat timp prepare umplutura de dovleac.
Dupa ce ai curatat dovleacul de coaja, da-l pe razatoare si caleste-l la foc mic, timp de 15 minute. Optional, poti folosi o lingura sau un instrument de zdrobit cartofii pentru a obtine o consistenta mai cremoasa. Adauga zaharul, ouale, smantana pentru frisca si smantana acra, scortisoara si omogenizeaza toata compozitia.
Preincalzeste cuptorul la 150 °C. Scoate aluatul din frigider si intinde-l pentru a obtie o foaie subtire, folosind sucitorul. Asaza aluatul in tava pentru tarta si acopera marginile ondulate cu aluat. Daca este nevoie, indeparteaza excesul de aluat de pe margini. Toarna umplutura de dovleac peste aluat si da tava la cuptor pentru 40-50 de minute.
Dupa ce se rumeneste, las-o sa se raceasca si apoi las-o la frigider peste noapte sau pentru cel putin 4 ore. Serveste cu frisca si scortisoara pentru un plus de aroma. Pofta buna!

 

Comentarii

Articole similare

Tarta cu dovleac
Tarta cu dovleac
Cum ar fi toamna fara aroma parfumata de dovleac. Ti-am pregatit o super tarta cu dovleac pe care sa o pui pe masa pentru a celebra acest anotimp melancolic. Pentru aceasta reteta ai nevoie de o...
Tarta rapida cu cirese
Tarta rapida cu cirese
Vine vara, bine-mi pare! Parfumul cireselor ne umple de savoare. Nu degeaba se spune ca fructele de vara sunt cele mai gustoase, pentru ca ele ofera o aroma deosebita si deserturilor. Daca va era dor...
Empanadas cu dovleac
Empanadas cu dovleac
Empanadas cu dovleac este un fel de mâncare latino-american, preparat din aluat copt sau prăjit, cu umplutură dulce sau sărată. Pe undeva aduc a colțunași românești. Empanadas cu dovleac sunt rețeta...
Tarta cu gutui
Tarta cu gutui
Printre cele mai de seama fructe ale toamnei se numara gutuile. Indiferent de modalitatea prin care alegi sa le consumi, atat crude, coape, uscate sau fierte, acestea sunt delicioase. Iar in...
Briose cu dovleac
Briose cu dovleac
Cand ti-e pofta de ceva bun, poate castiga o reteta simpla si rapida pe care o poti prepara cu ingrediente pe care le ai la indemana. Iar daca este toamna, atunci cu siguranta ti-ar placea ca aroma...