Pasca cremoasa fara aluat

Am pregatit o reteta de pasca fara aluat, delicioasa si perfecta pentru toti invitatii la masa de Paste. Vei obtine o pasca frageda, cu un gust fin si cremos, ca un sufleu sau cheesecake. In plus, este un desert pe care il poti face de Paste dar si in restul anului ca pe o budinca de branza delicioasa. Iar in loc de stafide, poti pune merisoare sau cipsuri de ciocalata sau orice alte fructe confiate preferi. Hai sa vedem cum poti prepara pasca fara aluat, pas cu pas.

Ai nevoie de:

1kg branza de vaci 
250g zahar
7 oua
170g unt topit
1 esenta de vanilie
½ lgt sare
7 lg faina alba
3 lg faina gris de grau
1 lg praf de copt
2 lg faina
100 g stafide/merisoare

Cum se prepara:

Inainte sa te apuci de reteta, asaza foaia de copt pe baza formei iar pe laturi unge cu putin unt si presara gris. Apoi porneste cuptorul la 160 de grade Celsius.
Separa albusurile de galbenusuri si paseaza branza cu blenderul vertical pentru a obtine o pasca fina si cremoasa. Apoi adauga galbenusurile peste branza de vaci. Adauga si untul topit, zaharul, esenta de vanilie si sarea, apoi omogenizeaza bine compozitia folosind o spatula. Urmeaza sa incorporezi faina cu praful de copt si grisul. Apoi adauga si stafidele si amesteca bine.
Bate albusurile spuma tare cu mixerul apoi incorporeaza treptat spuma de albusuri in compozitia cu branza, usor, cu miscari atente de sus in jos pentru a pastra volumul. Toarna apoi compozitia de pasca in forma si scutura usor tava pentru a omogeniza compozitia.
Da tava la cuptor pentru 1 ora la cuptorul preincalzit la 160 de grade Celsius. Cand e rumenita si frumoasa, scoate-o din cuptor si las-o sa se odihneasca. Dupa racire aceasta isi va pierde din volum. O poti servi cu zahar pudra sau cu un sos de ciocolata, caramel sau dupa preferinte.
 

Comentarii

Articole similare

Pasca pufoasa cu ciocolata
Pasca pufoasa cu ciocolata
Daca nu sunteti fani ai pastii traditionale, pasca cu smantana este o alternativa extraordinara. Insa, daca va doriti ceva si mai special, puteti opta pentru pasca cu blat de pandispan si crema de...
Pasca cremoasa fara aluat
Pasca cremoasa fara aluat
Am pregatit o reteta de pasca fara aluat, delicioasa si perfecta pentru toti invitatii la masa de Paste. Vei obtine o pasca frageda, cu un gust fin si cremos, ca un sufleu sau cheesecake. In plus,...
Pasca cu bezea si smantana
Pasca cu bezea si smantana
Pasca face parte din categoria deserturilor traditionale care se vor regasi intotdeauna pe mesele bunicilor si ai parintilor nostri. Iar daca nu sunteti mare fani ai retetei clasice cu branza si...
Tarta cu dovleac
Tarta cu dovleac
Cum ar fi toamna fara aroma parfumata de dovleac. Ti-am pregatit o super tarta cu dovleac pe care sa o pui pe masa pentru a celebra acest anotimp melancolic. Pentru aceasta reteta ai nevoie de o...
Turta dulce frageda
Turta dulce frageda
Turta dulce in forma de bradut, stelute si oameni de zapada? Daaa! Daca vrei sa le faci o surpriza celor dragi, pregateste pentru masa de sarbatori turta dulce delicioasa si frageda. Iata reteta! ...
Cozonac cu cremă tartinabilă
Cozonac cu cremă tartinabilă
Cozonac cu cremă tartinabilă în formă de floare NUMĂR PORȚII: 6 TIMP DE PREGĂTIRE 1 oră 10 minute TIMP DE PREPARARE 50 minute TIMP TOTAL 2 ore 200 gr Cremă tartinabilă 300...