Cum se folosesc corect vasele din inox

Cum se folosesc corect vasele din inox
Ti-am pregatit cateva trucuri utile pe care sa le folosesti atunci cand gatesti in vase de inox. Astfel, poti evita ca preparatele tale sa se lipeasca sau sosul sa capete un gust amarui din cauza ca ingredientele se ard. Daca ti s-a intamplat asta, e posibil ca modul in care folosesti vasele de inox sa nu fie cel corect.

Afla ce poti face pentru ca vasele de inox sa iti fie cu adevarat de ajutor in bucatarie. Daca ai grija de ele, te poti bucura de preparate delicioase ani la rand, pentru ca un set de vase de inox de calitate este foarte rezistent la lovituri, zgarieturi si temperaturi inalte. In plus, inoxul nu elibereaza substante novice in timpul gatitului. 

1. Unul dintre motivele principale pentru care risti sa ti se arda mancarea atunci cand o gatesti in vase de inox este caldura. Ori tigaia sau cratita este prea incinsa ori insuficient. De aceea, este important ca tigaia sa nu fie rece atunci cand asezi ingredientele dar nici prea incinsa pentru ca risti ca straturile exterioare ale ingredientelor sa se arda si vor da un gust neplacut preparatului.
Astfel, dupa ce ai asezat tigaia sau cratita din inox pe foc la temperature medie, adauga uleiul dupa 2 minute cand aceasta s-a incins bine. Poti verifica daca temperatura uleiului este potrivita punand un mic fragment din ingredientul pe care vrei sa il gatesti. Daca acesta sfaraie inseamna ca poti trece la treaba.

2. Inainte de a prepara alimentele, asteapta ca acestea sa atinga temperatura camerei. Daca pui direct in tigaia de inox un aliment rece sau inghetat, cu siguranta acesta se va lipi. Ingredientele cu o temperature prea mica scad temperatura uleiului, astfel, pentru ca acesta nu va mai avea temperatura optima nu va mai oferi bariera necesara care impedica lipirea alimentelor.

3. Elimina excesul de apa, in special atunci cand vine vorba despre carne. Este foarte important sa tapotezi cu un servetel de bucataria bucatile de carne inainte sa le arunci in uleiul incins. Astfel, vor capata o crusta frumoasa si delicioasa.

4. Spala vasele de inox imediat dupa ce le-ai folosit si nu mai sunt incinse. Cratitele, oalele si tigaile din inox sunt foarte rezistente si au nevoie doar de cateva trucuri de care trebuie sa tii cont pentru a le mentine intr-o forma buna pentru cat mai mult timp.
Daca au ramas resturi de mancare, indeparteaza-le cu ajutorul unei linguri de lemn si spala vasele cu apa calda si detergent de vase. Folosite corespunzator, vasele de inox sunt foarte practice si sigure, un real ajutor in bucatarie.
 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!