Cum sa gatesti quionoa

Cum sa gatesti quionoa
Aceasta reteta este de fapt un tutorial pas cu pas care te invata cum sa gatesti quinoa. O poti folosi ca ingredient in multe retete, imediat dupa ce ai preparat-o sau in 15 zile de la preparare (daca o depozitezi in mod corespunzator).
 
TIMP DE PREGĂTIRE5 minute
TIMP DE PREPARARE15 minute
TIMP TOTAL20 minute

 

 

 1 cana quinoa negatita
 1 ¾ cani apa sau supa
 ¼ linguriță(e) sare

 

 

Pasul 1 – Curatati quinoa
 

Puneți quinoa într-o sită cu plasă fină. Clătiți bine în apă rece până când apa curge limpede pentru a îndepărta reziduurile de pe quinoa.


Pasul 2 – Fierbeti quinoa
 

Transferați quinoa scursă într-o cratita mică și adăugați apă sau bulion și sare. Aduceți amestecul la punctul de fierbere la foc mediu-înalt.
Dati focul la foc mic, acoperiți cratița cu un capac și gătiți quinoa acoperita timp de 15 minute.


Pasul 3 – Lasati quinoa sa traga lichid
 

Opriti focul si dati oala deoparte. Lăsați quinoa să se odihnească în cratiță aproximativ 5 minute, fără a lua capacul, pentru a permite quinoa sa absoarba tot lichidul și aburul. Descoperiti apoi si și amestecati cu o furculiță pentru a separa boabele de quinoa.


Pasul 4 – Utilizare si depozitare quinoa
 

Utilizați quinoa într-o rețetă sau transferați într-un recipient pentru depozitare până la 5 zile.

Pofta buna!

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!