Cum sa gatesti orezul

Cum sa gatesti orezul
Iti place orezul dar uneori boabele raman tari ori tot orezul capata consistenta unei mamaligi? Iata o reteta care iti arata pas cu pas cum sa gatesti orezul pentru o consistenta potrivita.
 
TIMP DE PREGĂTIRE18 minute
TIMP DE PREPARARE20 minute
TIMP TOTAL38 minute

 

 

 cana orez alb
 ½ linguriță(e) sare

 

 

Pasul 1 – Masurarea cantitatii de orez
 

Măsurați orezul cu o cană și nivelați-o.


Pasul 2 – Curatati orezul
 

Clătiți orezul într-o sită fină cu plasă fină, în apă rece până când apa este limpede.


Pasul 3 – Fierbeti orezul
 

Puneti orezul într-o tigaie la foc mic.
Adaugati dublul cantității de apă rece, presarati cu sare și apoi lasati sa fiarba descoperit..
Folosind o lingură de lemn, amestecati orezul din tigaie pentru a-l distribui uniform.
Acoperiti cu un capac și gatiti la foc mic, timp de 18 minute. Apoi opriti focul.


Pasul 4 – Lasati orezul sa absoarba excesul de lichid
 

Luati tigaia de pe foc. Lăsați orezul să se odihnească în oala aproximativ 5 minute, fără a ridica capacul. In acest mod, orezul va absorbi tot lichidul si aburul.


Pasul 5 – Servire orez
 

La final, amestecati orezul usor cu o furculita, pentru a separa boabele. Serviti conform retetei.

Pofta buna!

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!