TIMP DE PREPARARE15 minute
TIMP TOTAL30 minute
500 gr cascaval ras
100 gr faina
2 oua
5 gr praf de copt
marar
sare
piper
cascaval afumat
sunca
ulei pentru prajit
Pasul 1 - Pregatirea cascavalului
Cascavalul preferat se trece prin razatoare si se transforma in fasii marunte. Amestecati-l cu un varf de sare si piper, oua, faina, un praf de copt si o legatura de marar tocat.
Pasul 2 - Pregatirea umpluturii pentru Crochete cu sunca si cascaval
Sunca si restul cascavalului se taie in mici cubulete. Acestea for fi imbracate intr-un strat relativ generos din amestecul “aluatului” de cascaval prezentat la primul pas, dand forma unor bile.
Pasul 3 - Gatire Crochete cu sunca si cascaval
Intr-o tigaie mediesau o cratita se incinge ulei cat cuprinde. Se adauga crochetele care se coc pe-o parte si pe cealalta, pana acestea capata un aspect rumen.
Pasul 4 - Servire Crochete cu sunca si cascaval
Dupa ce s-au rumenit, scoateti crochetele din ulei si amplasati-le deasupra unui servetel pentru a absorbi excesul. Serviti-le reci, ca atare sau alaturi de alte preparate de tip aperitiv.
Pofta buna!