Cornulete cu nuca si vanilie

Cornulete cu nuca si vanilie
Mult iubitele “cornuletele lui Garcea” au revenit in trend, fiind renumite pentru gustul lor perfect si pentru textura frageda a acestora. Acest tip de fursecuri sunt absolut senzationale si ti se topesc in gura de la prima imbucatura. Incearca-le si tu si amintesteste-ti de fascinanta perioada a copilariei.
 
TIMP DE PREGĂTIRE20 minute
TIMP DE PREPARARE12 minute
TIMP TOTAL35 minute

 

 

 227 gr unt
 272 gr faina
 128 gr nuci maruntite (pudra)
 2 galbenusuri de ou
 2 linguriță(e) zahar vanilat sau esenta de vanilie
 zahar pudra pentru servire

 

 

Pasul 1 - Pregatirea cuptorului
 

Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.


Pasul 2 - Pregatirea aluatului
 

Ia un bol generos in care sa adaugi galbenusurile, untul si zaharul vanilat. Mixeaza-le cu ajutorul unui blender pana cand acestea s-au omogenizat impreuna si incorporeaza treptat faina si nucile coapte transformate intr-o pudra fina. Inveleste aluatul intr-o folie alimentara si da-l la rece pentru aproximativ o ora.


Pasul 3 - Pregatirea cornuletelor
 

Umezeste usor mainile cu apa si sectioneaza aluatul pe bucati, din care sa rezulte cornutele sau fursecurile in forma de luna. Poti rula usor aluatul pe un blat si sa-l decupezi cu ajutorul unei forme sau folosind gura unui pahar, fie ii poti da forma in mana.
Tapeteaza o tava cu hartie de copt si intinde cornuletele rand pe rand, lasand spatiu de aproximativ 2 inch intre fiecare. Da cornuletele la cuptor pentru aproximativ 12 minute.


Pasul 4 - Servire
 

Cand cornuletele sunt gata, lasa-le la racorit timp de 2 minute inainte de a le transfera pe un platou.
Le poti servi calde, pudrade cu zahar vanilat sau zahar pudra din belsug, fie reci, alaturi de o cana de ceai, drept gustare intre mese etc.

Pofta buna!

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!