Aceste fursecuri sunt fragede, aromate si se topesc in gura. Pana si copiii se vor indragosti de ele. Iata cat sunt de simplu de pregatit.
TIMP DE PREPARARE13 minute
TIMP TOTAL33 minute
165 gr unt gras cu min. 80% grasime sau 100 g unt si 45 g untura de casa
100 gr zahar pudra
1 galbenus
50 smantana acrisoara (fermentata) cu min. 20% grasime
1 varf de cutit sare
1 plic zahar vanilat
300 gr faina alba 000
coaja rasa de lamaie
Extra
1 albus + putina sare
100 gr nuca tocata din cutit
50 zahar tos alb sau brun sau zahar cubic zdrobit
Pasul 1 - Pregatirea aluatului
Cu ajutorul unui robot de bucatarie (dar si manual, dupa preferinte si posibilitati) se creeaza aluatul fraged omogenizandu-se untul cu zaharul, vanilia, zaharul si praful de zare. Se incorporeaza ulterior galbenusurile, un varf de coaja rasa de lamaie si smantana.
Se omogenizeaza din nou si ulterior se incorporeaza si faina.
Aluatul se inveleste intr-o folie de plastic si se da la frigider pentru 30 minute.
Pasul 2 - Preincalzirea cuptorului
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius.
Pasul 3 - Formarea cordelutelor
Se scoate aluatul din frigider si se imparte in doua parti egale care se vor intinde pe blatul de lucru. Se unge aluatul cu albus de ou peste care se adauga nuca macinata.
Se taie suvite de aproximativ 15 cm lungime si aprox. 3cm grosime pentru fiecare cordeluta si se pregatesc de copt pe spatele unei tavi cu fund rotund. Se repeta procesul si cu restul de aluat.
Tavile se dau la rece cu tot cu aluat, pentru aproixmativ jumatate de ora.
Pasul 4 - Coacerea cordelutelor
Tavile se scot de la frigider si se pun in cuptor pentru aproximativ 15 minute. Ulterior se scot tavile si se lasa la odihnit pana cand cordelutele s-au racit complet.
Pofta buna!