Conopida la cuptor cu sos Chimichurri

Conopida la cuptor cu sos Chimichurri
Dupa meniul bogat de sarbatori, ti-am pregatit o reteta vegetariana, foarte usor de pregatit si gustoasa. Conopida este o leguma pe care o poti pregati in multe moduri si poate inlocui cu succes preparatele cu carne atunci cand simti nevoia sa faci asta. Ti-am pregatit mai jos o reteta de conopida la cuptor cu sos Chimichurri. 

Ai nevoie de:
1 conopida mare
2 linguri ulei de masline
Dupa gust sare grunjoasa si piper negru proaspat macinat

Pentru sosul Chimichurri:
1/4 cana ulei de masline
1/2 cana frunze de patrunjel
2 catei de usturoi
1 lingura otet de vin 
Sare grosiera si piper proaspat macinat dupa gust
1 lingurita de frunze proaspete de oregano sau ½ lingurita de oregano uscat
Fulgi de ardei rosu

Cum se prepara:
Pregateste cuptorul si incinge-l la 200 de grade Celsius. Apoi vine randul conopidei pe care trebuie sa o tai si sa o asezi intr-o tava de cuptor pe care ai pus foaie de copt. Stropeste conopida cu uleiul de masline si presara o jumatate de lingurita de sare si piper dupa gust. Da tava la cuptor si las-o pentru aproximativ 25-30 de minute, pana se rumeneste usor, intorcand-o cu o spatula, usor.
In timp ce conopida se rumeneste in cuptor, pregateste sosul de chimchiurri. Intr-un blender, adauga ulei de masline, patrunjel, usturoi, ceapa, sare, otet si sare si piper, oregano si fulgii de ardei rosu. Mixeaza sosul si gusta-l. Daca este nevoie, mai adauga condimente dupa gust. Serveste conopida cu sosul Chimichurri. Pofta buna!
 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!