Compot de struguri

Compot de struguri
Un desert ușor și ideal în orice sezon este compotul. Iar un compot de struguri este alegerea perfectă pentru zilele de mahmureală sau pentru a servi un desert dulce, ușor, relativ sațios. Iar partea cea mai bună e că se conservă cu ușurință chiar și peste iarnă. Iată cum să pregătiți cel mai delicios compot de struguri pentru la iarnă.
 
TIMP DE PREGĂTIRE15 minute
TIMP DE PREPARARE30 minute
TIMP TOTAL50 minute

 

 

 3 kg boabe de struguri
 3 l apa
 1 kg zahar
 10 gr sare de lamaie

 

 

Pasul 1 - Pregătirea strugurilor
 

Strugurii se spală bine în mai multe ape, atât calde, cât și reci, pentru a favoriza îndepărtarea tuturor impurităților și a toxicității date de substanțele chimice.
Se desprind boabele de pe fiecare ciorchine și se dau deoparte.


Pasul 2 - Pregătirea siropului
 

Se pune o oala cu puțină apă pe foc în care se adaugă zahărul și sucul de lămâie. Se lasă la fiert la foc mic, adăugând și boabele de strugure. Când boabele de strugure devin destul de moi, compotul este gata.


Pasul 3 - Depozitare Compot de struguri
 

Transferați cantitatea permisă de struguri în borcane și ulterior acoperiți-le cu sirop până la gulerul borcanului. Înfiletați dopul bine și sterilizați borcanele.


Pasul 4 - Sterilizare Compot de struguri
 

Puneți pe foc o cratiță cu apă și adăugați borcanele cu compot. Lăsați la fiert cel puțin 30 minute din momentul în care apa dă în clocot.
Ulterior dați cratița deoparte, iar când borcanele s-au răcit natural, depozitați-le într-un loc răcoros.

Poftă bună!

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!