TIMP DE PREPARARE15 minute
TIMP TOTAL30 minute
300 gr capsuni
400 ml apa
70 gr zahar
20 ml zeama de lamaie
Pasul 1- Pregateste capsunile
Prima data curata si spala capsunile, dupa care lasa-le la scurs. Statistic vorbind, vei avea nevoie de circa 150 de grame de capsuni la fiecare borcan de 300 ml. Prin urmare, poti sa calculezi numarul de borcane de care ai nevoie.
Pasul 2 – Pregateste borcanele
Spala borcanele si capacele si sterilizeaza-le in cuptor.
Pasul 3 – Pregateste siropul pentru compotul de capsuni
Pentru asta, vezi cata apa intra in fiecare borcan (cam 200 ml de apa pentru fiecare borcan). Intr-o oala, pune pe foc 400 ml de apa si 80 grame de zahar, alaturi de 20 ml de zeama de lamaie, pentru a impiedica oxidarea capsunilor. Fierbe siropul timp de cateva minute pana cand se dizolva zaharul. Cand este gata, opreste focul si lasa siropul sa se raceasca.
Pasul 4 – Pune siropul in borcane
Cand siroul este rece, se toarna peste capsunile din borcane. Strange capacele borcanelor si fierbe-le la bain Marie, timp de 12 minute dupa ce apa incepe sa clocoteasca. Cand sunt gata, lasi borcanele sa se racoreasca usor in oala.
Pasul 5 – Pune borcanele in camara
Cand s-au racit, scoate borcanele cu compot de capsuni din apa, sterge-le si depoziteaza-le in camara.
Pofta buna!