Compot de capsuni

Compot de capsuni
Aceasta reteta de compot de capsuni nu contine conservanti si este asa cum au transmis-o mai departe bunicile noastre.
 
TIMP DE PREGĂTIRE15 minute
TIMP DE PREPARARE15 minute
TIMP TOTAL30 minute

 

 

 300 gr capsuni
 400 ml apa
 70 gr zahar
 20 ml zeama de lamaie

 

 

Pasul 1- Pregateste capsunile
 

Prima data curata si spala capsunile, dupa care lasa-le la scurs. Statistic vorbind, vei avea nevoie de circa 150 de grame de capsuni la fiecare borcan de 300 ml. Prin urmare, poti sa calculezi numarul de borcane de care ai nevoie.


Pasul 2 – Pregateste borcanele
 

Spala borcanele si capacele si sterilizeaza-le in cuptor.


Pasul 3 – Pregateste siropul pentru compotul de capsuni
 

Pentru asta, vezi cata apa intra in fiecare borcan (cam 200 ml de apa pentru fiecare borcan). Intr-o oala, pune pe foc 400 ml de apa si 80 grame de zahar, alaturi de 20 ml de zeama de lamaie, pentru a impiedica oxidarea capsunilor. Fierbe siropul timp de cateva minute pana cand se dizolva zaharul. Cand este gata, opreste focul si lasa siropul sa se raceasca.


Pasul 4 – Pune siropul in borcane
 

Cand siroul este rece, se toarna peste capsunile din borcane. Strange capacele borcanelor si fierbe-le la bain Marie, timp de 12 minute dupa ce apa incepe sa clocoteasca. Cand sunt gata, lasi borcanele sa se racoreasca usor in oala.


Pasul 5 – Pune borcanele in camara
 

Cand s-au racit, scoate borcanele cu compot de capsuni din apa, sterge-le si depoziteaza-le in camara.

Pofta buna!

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!