Clatite cu scortisoara si portocale

Clatite cu scortisoara si portocale
Clatitele sunt unul din cele mai iubite deserturi din toata timpurile si din toate locurile. De aceasta data iti propunem o reteta aparte, cu scortisoara si iz de portocale. Gateste si tu Clatite cu scortisoara si portocale.
 
TIMP DE PREGĂTIRE15 minute
TIMP DE PREPARARE1 oră
TIMP TOTAL1 oră 15 minute

 

 

 2 lingură(i) unt sau margarina
 100 ml apa minerala
 300 ml lapte
 2 batoane de scortisoara
 2 linguriță(e) esenta de portocale
 50 ml rom
 130 gr faina
 3 oua
 sare
 ulei pentru copt clatitele

 

 

Pasul 1 - Fierbi laptele cu scortisoara
 

Intr-o cratita pentru gatit , pui laptele la fiert impreuna cu scortisoara. Lasi sa dea in clocot, apoi iei de pe foc, acoperi si lasi timp de 30 de minute. Dupa jumatate de ora, iei capacul si lasi laptele sa se raceasca. Scoti batonul de scortisoara.


Pasul 2 - Pregatesti aluatul
 

Amesteci faina cu sarea, adaugi oale, rom si esenta de portocala. De asemenea, pui si untul sau margarina. Amesteci bine pana cand se formeaza o pasta. Adaugi laptele treptat, apoi apa minerala si amesteci permanent. Trebuie sa obtii un aluat subtire si legat (fara cocoloase). Cand e gata, dai aluatul deoparte circa 30 de minute.


Pasul 3 - Coci Clatite cu scortisoara si portocale
 

Iei o tigaie de clatite si o pui pe foc. O ungi cu o lingurita de ulei inainte de fiecare coacere a clatitelor. Torni cate un polonic din aluat pentru a forma cate o clatita. Pentru fiecare clatita ar trebui sa petreci cam 2 minute pentru coacere, pe fiecare parte.


Pasul 4 - Servire Clatite cu scortisoara si portocale
 

Clatitele se pot servi cu dulceata, compot, ciocolata topita, fructe caramelizate miere sau fructe proaspete.

Pofta buna!

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!