TIMP DE PREPARARE 20 minute
TIMP TOTAL 40 minute
20 palarii de ciuperci
1 lingură(i) unt
2 cepe mici taiate
1 capatana mare de usturoi pisat
2 lingură(i) alune tocate
sare
2 lingură(i) patrunjel tocat
ierburi condimentate sau cimbru
2 lingură(i) pesmet
2 lingură(i) supa de pui
2 lingură(i) ulei de masline extravirgin
2 lingură(i) parmesan ras
Pasul 1 - Pregatiti cuptorul pentru Ciuperci umplute
Preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius.
Pasul 2 - Pregatiti umplutura
Incalziti o lingura de unt intr-o tigaie mica, la foc mediu - mare. Tocati tulpinile de ciuperci si caliti-le alaturi de ceapa, timp de 4 - 5 minute, amestecand des sa nu se prinda. Adaugati usturoiul si nucile. Presarati sare. Amestecati si mai lasati inca 2 minute pe foc.
Stingeti focul si adaugati patrunjelul, ierburile aromate si pesmetul. Turnati sherry-ul intr-un procesor de alimente (mixer sau blender) si apoi restul umpluturii. Apasati de mai multe ori pentru a forma un amestec fin, aproape ca o pasta.
Pasul 3 - Montati ciupercile
Umpleti palariile de ciuperci. Prima data le ungeti cu putin ulei de masline. Apoi le umpleti pe rand si le asezati pe o tava de copt. Presarati deasupra parmezan ras, pe fiecare ciuperca.
Pasul 4 - Coaceti la cuptor aceste Ciuperci umplute
Coaceti in cuptor timp de 10 - 20 de minute, la 190 grade Celsius sau pana cand branza se rumeneste deasupra si incepe sa se adune putina apa la baza fiecarei ciuperci. Lasati la racit timp de 5 minute inainte de servire.
Pofta buna!