Ciuperci cu branza si nuci

Ciuperci cu branza si nuci
Aceste ciuperci cu branza se pot gati la aragaz, cuptor sau la grill si au un ingredient surpriza: nucile. Sunt exceptionale cand vrei sa-ti impresionezi invitatii cu un platou frumos aranjat, pentru cei mici si oricand vrei sa experimentezi ceva nou, cu sansa mare de reusita.
 
TIMP DE PREGĂTIRE10 minute
TIMP DE PREPARARE20 minute
TIMP TOTAL31 minute

 

 

 8 ciuperci champignon
 1 lingură(i) unt
 1 catel de usturo
 3 crengute de cimbru
 1 ceapa verde
 patrunjel
 20 gr miez de nuca marunt
 1 lingură(i) pesmet
 20 gr branza tare
 10 gr parmezan ras
 sare si piper

 

 

Pasul 1 – Pregateste ciupercile
 

Spala ciupercile si da deoparte tulpinile. Palariile nu trebuie decojite, dar trebuie bine curatate. Tulpinile se taie marunt. Lamele palariilor se indeparteaza si ele cu ajutorul unei lingurite. Acest pas este insa optional si avantajul sau este sa poti pune mai multa umplutura in ciuperci.


Pasul 2 – Caleste tulpinile de ciuperci
 

Ia o tigaie si caleste in ea tulpinile de ciuperci cu untul, usturoiul zdrobit, frunze de cimbru si ceapa verde taiata. Lasa-le pe foc tipm de circa 3 minute.


Pasul 3 – Prepara umplutura pentru Ciuperci cu branza si nuci
 

Intr-un bol amesteca tuplinile calite de ciuperci, cu pesmetul, patrunjelul tocat, nucile, branza, parmezanul. Adauga si codimentele, sare si piper.


Pasul 4 – Gateste palariile ciupercilor
 

Intr-o tava grill sau direct pe gratar gateste palariile ciupercilor. Prima data lasa-le putin cu fata in jos ca sa isi lase putin suc, dupa care intoarce-le si aseaza in ele umplutura. Lasa-le pe tigaia de grill pana cand sunt bine facute. Ciupercile pot fi astfel gatite si in cuptor.

Cand sunt gata, Ciuperci cu branza si nuci se scot, se aseaza pe un platou si se servesc calde.

Pofta buna!

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!