TIMP DE PREPARARE40 minute
TIMP TOTAL1 oră 20 minute
1 l borş
1 kg costiţe de miel
1 cutie de smântână
sare, piper
1 ceapă
4 morcovi
200 ml suc de roşii
2 căţei de usturoi
1 legatura leuştean verde
3 boabe de piper
1 frunza dafin
zeamă de lămâie
Pasul 1 - Pregatirea carnii pentru Ciorba de miel
Carnea de miel se spala bine sub jet de apa, se inlatura pielita si se pune intr-o cratita sau oala la foc, cu un varf de sare si alte condimente (dupa preferinta, daca exista). Se spumeaza si se lasa la fiert.
Pasul 2 - Pregatirea legumelor
Legumele se curata, se spala si se toaca marunt. Se adauga peste carne, cand aceasta incepe a fierbe.
Pasul 3 - Finalizare Ciorba de miel
Cand carnea este fiarta se adauga si borsul si sucul de rosii.
Pasul 4 - Servire Ciorba de miel
Cand ciorba este gata, se pune in boluri si se serveste, dupa preferinta, cu smantana, zeama de lamaie si verdeturi tocate.
Pofta buna!