Ciorba de burta

Ciorba de burta
Ciorba de burta este un preparat clasic romanesc de care te vei indragosti servind-o la mesele principale. Totodata supa de burta este considerata si un preparat delicios anti-mahmureala.
 
TIMP DE PREGĂTIRE 1 oră 20 minute
TIMP DE PREPARARE 1 oră 40 minute
TIMP TOTAL 3 ore

 

 

Gatirea burtei
 2 kg burta vitel
 1 ceapa
 1 lingură(i) piper
 1 lingură(i) sare
 1 foaie dafin

Gatirea ciorbei
 4 morcovi
 4 radacini patrunjel
 6 catei usturoi
 2 lingură(i) sare
 6 lingură(i) smantana
 2 lingură(i) otet
 ardei iute
 1 lingură(i) mustar
 2 lingură(i) ulei
 1 os de vita

Sos usturoi
 2 catei de usturoi
 1 lingură(i) otet
 1 linguriță(e) sare

 

 

Pasul 1 - Pregatirea carnii
 

Se ia o bucata proaspata de burta de vita si se taie in suvite de 8-10 cm.


Pasul 2 - Se ia o bucata proaspata de burta de vita si se taie in suvite de 8,10 cm.
 

Se umple o cratita cu apa cat cuprinde si se pune burta taiata felii la foc, impreuna cu o ceapa intreaga, frunzele de dafin, ardei iute si un varf de sare.
Se acopera vasul si se lasa carnea la foc aproximativ 1.5 ore. Dupa ce carnea este fiarta se strecoara apa si legumele.


Pasul 3 - Pregatirea ciorbei
 

Bucatile de burta prefierte se pun la foc impreuna cu apa rece cat cuprinde. Pentru o aroma mai intensa se poate adauga din seama in care a fiert burta initial. Se adauga cateii de usturoi intregi, doi morcovi si radacina de patrunjel taiata in bucati mari. Se fierbe o ora jumatate dupa care se adauga 2-3 bucati de ardei iute conservat (murat) care se scoate dupa aproximativ 15 minute (pentru a evita iuteala excesiva).
Intr-o tigaie se caleste morcovul taiat in bucati alaturi de doua linguri de ulei. Se adauga cateva linguri din supa si se gatesc inca 5-10 minute.
Intr-un vas se adauga mustarul, smantana si supa, dupa care se rastoarna peste amestecul initial. Se asezoneaza cu sare si otet si se lasa la fiert inca 5-10 minute.


Pasul 4 - Pregatirea sosului
 

Pentru mai multa savoare puteti prepara un sos rafinat care va da supei si mai multa savoare.
Pentru prepararea acestuia aveti nevoie de doi catei de usturoi tocati marunt care se freaca cu sare, care se freaca cu cateva linguri de apa si otet. Adaugati supei acest sos alaturi de smantana extra, ardei iute proaspa sau murat si paine proaspata.

Pofta buna!

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!