Chifteluțe de legume crocante

Chifteluțe de legume crocante
Chifteluțe de legume crocante ușor de preparat, gustoase și foarte aromate. Aceste chifteluțe sunt mult mai sănătoase decat cele din carne și reprezintă un mod eficient de a-i face pe cei mici să consume legume.

TIMP DE PREGĂTIRE 10 minute
TIMP DE PREPARARE 15 minute
TIMP TOTAL 25 minute

Reteta pentru 2 portii
  •  300 gr Morcovi rași
  •  300 gr Dovlecei rași
  •  2 Ouă
  •  2 Căței de usturoi pisați
  •  2 Cepe verzi
  •  90 gr Făină
  •  100 ml Smântână

 

 

Pasul 1 - Pregătirea dovleceilor
 

Dovleceii rași se pun într-o sită, cu sare presărată pe deasupra și se lasă la scurs aproximativ 10 min.


Pasul 2 - Pregătirea amestecului
 

După ce dovleceii s-au scurs, într-un bol, se amestecă împreună cu morcovii rași, 2 căței de usturoi pisați, ceapa verde tocată, făina și cele două ouă bătute. Se amestecă bine și se asezonează după gust cu sare și piper.


Pasul 3 - Prăjirea chifteluțelor de legume
 

Într-o tigaie mare, se încinge uleiul și se pun la prăjit chifteluțele ( o chifteluța - 1 lingură din amestec), așezate între ele la o distanță mai mare (chifteluțele se vor extinde ca dimensiuni).
Chifteluțele de legume se prăjesc cam 2-3 minute, apoi se întorc și se mai prăjesc incă 1-2 minute, până ce devin crocante, după care se transferă într-o farfurie pe care a fost așezat în prealabil un șervețel.


Pasul 4 - Servirea chifteluțelor de legume crocante
 

Chifteluțele crocante de legume se servesc cu smântână sau, după gust, cu iaurt pus deasupra. Pofta Buna!

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!