TIMP DE PREPARARE30 minute
TIMP TOTAL1 oră
240 gr biscuiti digestivi
125 gr unt
20 gr gelatina
2 lingură(i) suc de lamaie
500 gr ricotta
100 gr zahar pudra
600 gr iaurt
coaja de lamaie
suc de lamaie pentru sos
50 gr zahar
25 gr unt
1 ou
Pasul 1 - Pregatirea cremei pentru Cheesecake cu lamaie
Intr-un vas se pune apa si gelatina la deshidratat. Se lasa timp de cateva minute sau se pune la foc mic omogenizandu-se continuu, asa cum se mentioneaza pe ambalaj. Ulterior se da deoparte la racit.
Iaurtul se amesteca cu branza si zaharul, formand un amestec omogen. Se adauga zeama si coaja rasa de la o lamaie, dupa care se incorporeaza gelatina.
Pasul 2 - Pregatirea blatului
Se iau biscuitii rand pe rand si se adauga in blender la maruntit, pana cand acestea sunt sfaramati pe deplin.
Intr-o tigaie se topeste untul care se adauga peste biscuitii pusi intr-un castron. Se omogenizeaza bine si se pun pe funful unei tavi tapetate cu hartie de copt. Se dau la rece.
Pasul 3 - Asamblarea prajiturii
Se scoate blatul de biscuiti de la rece si se adauga peste crema de branza si iaurt. Ulterior se da din nou la rece pentru aproximativ 3 ore.
Pasul 4 - Pregatire sos
Se ia o cratita si se pune cu apa pe foc. Cand aceasta da in clocot se pozitioneaza la bain marie un alt bol, in care se adauga zeama de lamaie, zaharul, coaja de lamaie si untul. La dizolvarea zaharului se adauga si un ou si se omogenizeaza continuu pana cand sosul capata consistenta.
Pasul 5 - Servire Cheesecake cu lamaie
Se scoate prajitura de la rece si se toarna sosul deasupra. Se poate servi cu felii de lamaie trase in caramel pentru si mai multa savoare.
Pofta buna!